Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tartaletė su vaisiais
AUTORIUS:
Martyna
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (didelis)
195 gramai kvietinių miltų
0.125 arbatinio šaukštelio druskos
113 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Produktai tešlai turi būti labai šalti ir darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų.

Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę. Ddedame į kamerą 30 min. Tuo tarpu pagaminame kremą.

Kremui:

300 ml pieno
1 vanilės lazdelė
20 g bulvių krakmolo
20 g miltų
50 g cukraus
3 kiaušinių tryniai

Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną, į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišome ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.
Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų.
Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!

Tartaletė su vaisiais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Produktai tešlai turi būti labai šalti ir darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų.

Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę. Ddedame į kamerą 30 min. Tuo tarpu pagaminame kremą.

Kremui:

300 ml pieno
1 vanilės lazdelė
20 g bulvių krakmolo
20 g miltų
50 g cukraus
3 kiaušinių tryniai

Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną, į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišome ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.
Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų.
Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai (2)


  • bjauru 2011-09-07 17:45

    :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: %-) %-) %-) %-) %-) %-) :-( :-( :-( NESKANU LABAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :parselis: %-) :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: %-) %-) %-) %-) %-) :-( :-( :-( :-( :-( :-D :-D :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga:


  • TipO patiko 2011-09-07 17:39

    Graziai atrodo, bet plbm taip net nesigautu


Daugiau receptų