Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tarte tatin su šviežiais abrikosais ir obuoliais
AUTORIUS:
Martyna
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
300 gramų abrikosų
2 vienetai obuolių
200 gramų miltai
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių ((tryniai))
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus sutarkuoti su sviestu, įmušti kiaušinio trynį, suformuoti tešlos gabalą. Jei jis nesiformuoja, įpilti kelis šaukštelius ledinio vandens. Tešlą atvėsinti ir iškočioti į lakštą.
2.
Puode išlydti sviestą ir cukrų, pavirti iki karamelės konsistencijos. Šią masę pilti į kepimo formos dugną, ant jos sudėti smulkiai pjaustytus obuolius ir abrikosus. Viršų padengti tešlos lakštu.
3.
Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 25 min. Iškepus pyragą apversti ir patiekti su vaniliniais ledais.

Tarte tatin su šviežiais abrikosais ir obuoliais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Miltus sutarkuoti su sviestu, įmušti kiaušinio trynį, suformuoti tešlos gabalą. Jei jis nesiformuoja, įpilti kelis šaukštelius ledinio vandens. Tešlą atvėsinti ir iškočioti į lakštą.

  2. Puode išlydti sviestą ir cukrų, pavirti iki karamelės konsistencijos. Šią masę pilti į kepimo formos dugną, ant jos sudėti smulkiai pjaustytus obuolius ir abrikosus. Viršų padengti tešlos lakštu.

  3. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 25 min. Iškepus pyragą apversti ir patiekti su vaniliniais ledais.

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai


Daugiau receptų