Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tefteliai su moliūgu
AUTORIUS:
Jūratė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų moliūgų
500 gramų mesos (malta)
1 vienetas kiaušinių
0.5 galvos svogūnų
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek pipirai
Padažui:
1 galva svogūnų
1 vienetas morkų
4 vienetai pomidorų pastos
100 mililitrų grietinėlės
1 arbatinis šaukštelis krakmolo
3 žiupsneliai druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgo minkštimą sutarkuoti burokine trintuve. Labai smulkiai supjaustyti puse svogūno. Viską sumaišyti su malta mėsa (jautiena ar kiauliena, žiūrint, ką jūs labiau mėgstate), įmušti kiaušinį ir pagardinti druska ir pipirais.
2.
Suformuoti mėsos kukulius (man jų gavosi 16 vnt.) ir sudėti į kepimo formą, skirtą kepti orkaitėje.
3.
Padažą tefteliams pradėti gaminti keptuvėje. Pakepinti svogūną ir tarkuotą morką. Po kelių minučių sudėti blanširuotus smulkiai pjaustytus pomidorus. Supilti grietinėlę. Krakmolą atskiesti vandeniu ir taip pat supilti į padažą. Pabarstyti druskos, pipirų pagal savo skonį ir leisti, kad padažas užvirtų ir supilti ant kukulių. Kepti 40 - 45 min. +200°C temperatūroje.

Iš kokios mėsos bepagamintumėte tokius teftelius,moliūgo dėka, jie gaunasi labai minkšti, lyg sufle. Labai tinka vaikučiams.

Skanaus!

Tefteliai su moliūgu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Padažui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Moliūgo minkštimą sutarkuoti burokine trintuve. Labai smulkiai supjaustyti puse svogūno. Viską sumaišyti su malta mėsa (jautiena ar kiauliena, žiūrint, ką jūs labiau mėgstate), įmušti kiaušinį ir pagardinti druska ir pipirais.

  2. Suformuoti mėsos kukulius (man jų gavosi 16 vnt.) ir sudėti į kepimo formą, skirtą kepti orkaitėje.

  3. Padažą tefteliams pradėti gaminti keptuvėje. Pakepinti svogūną ir tarkuotą morką. Po kelių minučių sudėti blanširuotus smulkiai pjaustytus pomidorus. Supilti grietinėlę. Krakmolą atskiesti vandeniu ir taip pat supilti į padažą. Pabarstyti druskos, pipirų pagal savo skonį ir leisti, kad padažas užvirtų ir supilti ant kukulių. Kepti 40 - 45 min. +200°C temperatūroje.

    Iš kokios mėsos bepagamintumėte tokius teftelius,moliūgo dėka, jie gaunasi labai minkšti, lyg sufle. Labai tinka vaikučiams.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai


Daugiau receptų