Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tešloje keptos kriaušės
AUTORIUS:
Nastiušha
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
0.25 arbatinio šaukštelio kardamono (maltas)
4 vienetai kriaušių
8 vienetai slyvų (džiovintos (arba abrikosai))
1 vienetas kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
šiek tiek pieno
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Suminkykite tešlą iš 1 kiaušinio, sviesto, miltų bei beveik visų 100 g cukraus (pasilikite šiek tiek kriaušių apibarstymui) ir padalykite ją į keturias dalis.
Kiekvieną gabaliuką iškočiokite apie 20 cm skersmens dydžio.
Kriaušes nuplaukite ir atsargiai išskobkite sėklalizdžius, paliekant kotelį.
Dubenėlyje sumaišykite kardamoną, rudąjį cukrų ir smulkintas slyvas.
Ant kiekvieno tešlos lakšto centre padėkite po kriaušę, aplinkui paskirstykite paruoštą slyvų, kardamono bei rudojo cukraus mišinį, tešlos kraštus pakelkite, sujunkite ir apspaudykite, kad įgautų vaisiaus formą.
Iš likusios tešlos suformuokite lapelius ir prilipdykite prie kriaušės.
Kriaušes dengiančią tešlą patepkite pienu, apibarstykite cukrumi ir sudėkite į sviestu išteptą bei miltais pabarstytą skardą.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Patiekti galima tiek šiltas, tiek šaltas.
Skanaus.

Tešloje keptos kriaušės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Suminkykite tešlą iš 1 kiaušinio, sviesto, miltų bei beveik visų 100 g cukraus (pasilikite šiek tiek kriaušių apibarstymui) ir padalykite ją į keturias dalis.
Kiekvieną gabaliuką iškočiokite apie 20 cm skersmens dydžio.
Kriaušes nuplaukite ir atsargiai išskobkite sėklalizdžius, paliekant kotelį.
Dubenėlyje sumaišykite kardamoną, rudąjį cukrų ir smulkintas slyvas.
Ant kiekvieno tešlos lakšto centre padėkite po kriaušę, aplinkui paskirstykite paruoštą slyvų, kardamono bei rudojo cukraus mišinį, tešlos kraštus pakelkite, sujunkite ir apspaudykite, kad įgautų vaisiaus formą.
Iš likusios tešlos suformuokite lapelius ir prilipdykite prie kriaušės.
Kriaušes dengiančią tešlą patepkite pienu, apibarstykite cukrumi ir sudėkite į sviestu išteptą bei miltais pabarstytą skardą.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Patiekti galima tiek šiltas, tiek šaltas.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Nastiušha

Komentarai


Daugiau receptų