Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tinginių Napoleonas
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
200 gramų sviesto
1 vienetas kondensuoto pieno (skardinė)
šiek tiek uogienės (rūgšti)
500 gramų tešlos (sluoksniuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Trapios tešlos juostas supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti kol paruduos iki 185°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps visiškai atvėsinti.

2. Kremui. Kambario temperatūros (bet nebūtinai) sviestą išplakti iki purumo ir, per kelis kartus, nuolat plakant, supilti kondensuotą pieną ir gerai išplakti iki vientisos purios masės.

3. Ant maistinės plėvelės tepti šaukštą kremo (toje vietoje kur bus jūsų vyniotinio pagrindas). Tada dėti apie 5 juosteles ir dar 3 juosteles perpjauti per pusę ir prdurti jas iš galo (t.y prailginti vyniotini dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę). Likusius trupinius pasilikti trupiniams (papuošimui).

4. Ant išdėliotų juostelių tepti dalį kremo ,stengiantis, kad jo pakliūtų ir į tarpus. Taip sudėlioti visas juosteles. Priešpaskutinį sluoksnį ,vietoj kremo, aptepti uogiene, tada sudėlioti juosteles,o viršų aptepti likusiu kremu.

5. Tortą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą bent parai.

Tinginių Napoleonas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Trapios tešlos juostas supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti kol paruduos iki 185°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps visiškai atvėsinti.

2. Kremui. Kambario temperatūros (bet nebūtinai) sviestą išplakti iki purumo ir, per kelis kartus, nuolat plakant, supilti kondensuotą pieną ir gerai išplakti iki vientisos purios masės.

3. Ant maistinės plėvelės tepti šaukštą kremo (toje vietoje kur bus jūsų vyniotinio pagrindas). Tada dėti apie 5 juosteles ir dar 3 juosteles perpjauti per pusę ir prdurti jas iš galo (t.y prailginti vyniotini dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę). Likusius trupinius pasilikti trupiniams (papuošimui).

4. Ant išdėliotų juostelių tepti dalį kremo ,stengiantis, kad jo pakliūtų ir į tarpus. Taip sudėlioti visas juosteles. Priešpaskutinį sluoksnį ,vietoj kremo, aptepti uogiene, tada sudėlioti juosteles,o viršų aptepti likusiu kremu.

5. Tortą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą bent parai.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai


Daugiau receptų