Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tiramisu
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 stiklinė kavos (stipri, saldinta)
2 vienetai kiaušinių
400 gramų sausainių (biskvitiniai "damų pirštelių")
3 valgomieji šaukštai konjako (brendis arba "damų likeris")
250 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiaraus itališko deserto receptukas. :))

1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią), supilti į dubenėlį ir palikti vėsti.
2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė.
3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos.
4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė.
5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų.
6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės.
7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.

Tiramisu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Populiaraus itališko deserto receptukas. :))

1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią), supilti į dubenėlį ir palikti vėsti.
2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė.
3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos.
4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė.
5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų.
6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės.
7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (7)


  • diana 2015-04-05 16:40

    Gerbiama gaspadine tikras tiramisu yra daromas su espresso kava.ir sluoksniuojamas.500 gr mascarpone.ir penki kiausiniai.ir mascarppne nera suris bet cremas.


  • .... 2015-03-30 04:32

    as kiausiniu ir nenaudojau,o dejau grietineles standikli ir viskas labia gerai gaunas...biskvitas tinka sakyciau torto gamybai,o cia yra TIRAMISU ;) negadinkit originalo...o,kad nebutu per saldu tam ir barstoma kakavos sluoksnis,tik aisku pirkit gera juoda kakava,o ne tik kakavos dulkes...


  • paslaptys 2014-03-30 19:40

    siaip galima pilti amareto


  • Egle 2013-08-02 12:28

    as pirkau biskvitus :)


  • xxx 2013-08-01 16:52

    gera minti davei Eglute,reiks pabandyt su biskvitu,tik veliau,per karsta kept biskvita vasara :) :super:


  • Egle 2013-07-21 13:21

    as irgi viena pakeitima dariau. vietoj biskvitiniu sausainiu dariau su biskvito blynais, taip zymiai tvirciau ir graziau gaunasi nei su tais sausainiais aaaarba as kazka ne taip dariau. bet taip kaip pasidariau as jau kelis kartus, tai buvo pasaka. :) viena karta pyliau brendi, kita karta damu likeri ir abu nuostabiai skanus buvo, tik su damu likeriu reikia maziau cukraus, nes pats likeris jau labai saldus. :)


  • xxx 2013-04-07 00:04

    skanu,tik per saldu truputi,bandysiu pakeist viena kiausini citrina,manau gaiviau bus,nors ir ne italiskas receptas gausis:) :-)


Daugiau receptų