Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tiramisu
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
12 valgomųjų šaukštų cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos
100 mililitrų kavos (virta, be tirščių)
6 vienetai kiaušinių
36 vienetai sausainių (biskvitai)
450 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, įdėkite sūrį ir sumaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir supilkite maišydami į pirmąją paruoštą masę. Įpilkite 1/3 mišinio į atskirą indą ir sumaišykite su kakava. Į pusapvalį gilų indą supilkite pusė mišinio be kakavos. Ant jo dėkite sausainius pamirkytus kavoje. Užpilkite mišinį su kakava. Ant viršaus dėkite sausainius, mirkytus kavoje ir užpilkite likusį mišinį be kakavos. Ant višaus užbarstykite kakavos miltelių ir indą palikite šaldytuve parai. Patiekdami supjaustykite 4x4x4 kubeliais, užpilkite karšto šokolado.

Biskvitiniai sausainiai yra paprasčiausias būdas, nes lengvai galima rasti parduotuvėse, tačiau labiausiai tinkantys sausainiai vadinasi "Lady fingers".

Tiramisu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, įdėkite sūrį ir sumaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir supilkite maišydami į pirmąją paruoštą masę. Įpilkite 1/3 mišinio į atskirą indą ir sumaišykite su kakava. Į pusapvalį gilų indą supilkite pusė mišinio be kakavos. Ant jo dėkite sausainius pamirkytus kavoje. Užpilkite mišinį su kakava. Ant viršaus dėkite sausainius, mirkytus kavoje ir užpilkite likusį mišinį be kakavos. Ant višaus užbarstykite kakavos miltelių ir indą palikite šaldytuve parai. Patiekdami supjaustykite 4x4x4 kubeliais, užpilkite karšto šokolado.

Biskvitiniai sausainiai yra paprasčiausias būdas, nes lengvai galima rasti parduotuvėse, tačiau labiausiai tinkantys sausainiai vadinasi "Lady fingers".

Komentarai (10)


  • zita 2015-05-31 17:20

    skanu


  • gintare 2015-04-26 12:37

    darau panasiai, tik be jokio karsto sokolado ir nedalinu gautos surio mases, kad ismaisyt dali su kakava. plius 8-niems kiausiniams naudoju tik 4 saukstus rudojo cukraus. su juo man skonis zymiai sodresnis. ir dar pirma dedu sausainiu sluoksni, paskui surio mase, o ne atvirksciai :)


  • Neringa 2010-12-04 10:02

    darau ta pyraga namie visiems labai patiko o brolis net apsilaize pirstus :super: :jee:


  • donata 2010-11-04 09:14

    beje,as naudoju biskvita,tada ta krema,vel biskvita,tada vel krema.aisku biskvita apslakstau stipria kava,alkoholio nenaudoju,nes valgo ir vaikai


  • donata 2010-11-04 09:09

    super tortas :super: skanesnio turbut ir nebera,nebent man.bet aisku tik darytas namuose.nes pirktiniame nera to mascarpones surio tikro skonio.tik gaila,kad lietuvoj ji yra brangokas...tai tik svenciu proga galiu sau leisti... ;-(


  • yvy 2010-10-16 17:07

    Pritariu Tomui. Karsto sokolado dar niekur nemaciau ant tiramisù. Tai saltas desertas, kuris laikomas saldytuve. Kakava yra barstoma tepant sluoksnius, nemaisoma su kremu. Nuotraukoje savoiardi yra per mazai ismirkyti kavoje, vaikams gaminama su pienu ;) I mano gaminama Tira mi su ("trauk mane i virsu") ipylu grietineles ar kavos likerio.


  • (anonimas) 2010-08-02 09:30

    :super:


  • (anonimas) 2009-12-25 21:16

    Aha šefas atsirado :-D


  • Tomas G. 2009-03-21 13:38

    karsto sokolado tikrai nereikia tiramisu desertu, dirbu australijoje virtuves sefu ir paprasciausiam tiramisu tereikia gero maskarpones surio, kakavos, kokybisku biskvitiniu sausainiu , juos pamirkyti kavoje su likeriu ir tiek, kiausinius istriname su cukraus pudra bei cukrum ir vanile, mes dar dedame ir tirpios kavos suteikia geresni skoni. butinai reikia romo ar kokio likerio kitaip nebus to tikrojo skonio


  • Birute 2009-03-21 13:05

    Be karsto sokolado ant virsaus ir kakavos mascarpones ir kiausiniu maseje irgi laabai skanu,ir zymiai maziau kaloriju,taigi siulau gaminti pavasariskai lengvai.


Daugiau receptų