Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tiramisu
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Tiramisu -, ko gero, įžymiausias Italijos virtuvės šedevras. Jį labai lengva pasidaryti, o skonis puikiai tiks prie kavos ar arbatos. Tariama, kad pirmasis toks receptas buvo Tiramisu -, ko gero, įžymiausias Italijos virtuvės šedevras. Jį labai lengva pasidaryti, o skonis puikiai tiks prie kavos ar arbatos. Tariama, kad pirmasis toks receptas buvo aprašytas Giovanni Capnist receptų knygoje I „Dolci Del Veneto“ 1983 m. Istorikų teigimu, pirmą kartą Tiramisu buvo paminėtas Sienoje. Ši versija teigia, kad toks gaminys buvo pagamintas didžiojo Toskanos hercogo Kozimo III garbei 1969 m. gruodžio 24 d., kuomet jis aplankė Sienos miestą. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų maskarponės sūrio
250 gramų biskvitinių sausainių (pirštelių)
1.5 stiklinės kavos (vidutinio stiprumo)
4 vienetai kiaušinių trynių
150 gramų cukraus
6 valgomieji šaukštai kakavos
70 mililitrų likerio (tiramisu skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių trynius suplakti su cukrumi, kol masė taps balta. Sudėti maskarponę ir dar kartą išplakti.
2.
Kavą sumaišyti su likeriu ir supilti į plokščią lėkštę (joje reikės mirkyti sausainius).
3.
Paruošti platų, gilų indą, kuriame bus ruošiamas desertas. Dviems pirštais imti sausainį, jį laikant horizontaliai. Sausainio apačią vos 2 sekundėm pamerkti į kavą. Dėti į pagrindinį indą. Taip iškloti visą dugną.
4.
Tada ant sausainių tepti storą maskarponės sluoksnį. Pabarstyti kakava. Viską vėl kartoti nuo pradžių, kol išeis du sausainių, kremo ir kakavos sluoksniai.
5.
Uždengti ir padėti į šaldytuvą 6 val.

Tiramisu

Recepto autorius: Tiramisu -, ko gero, įžymiausias Italijos virtuvės šedevras. Jį labai lengva pasidaryti, o skonis puikiai tiks prie kavos ar arbatos. Tariama, kad pirmasis toks receptas buvo ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinių trynius suplakti su cukrumi, kol masė taps balta. Sudėti maskarponę ir dar kartą išplakti.

  2. Kavą sumaišyti su likeriu ir supilti į plokščią lėkštę (joje reikės mirkyti sausainius).

  3. Paruošti platų, gilų indą, kuriame bus ruošiamas desertas. Dviems pirštais imti sausainį, jį laikant horizontaliai. Sausainio apačią vos 2 sekundėm pamerkti į kavą. Dėti į pagrindinį indą. Taip iškloti visą dugną.

  4. Tada ant sausainių tepti storą maskarponės sluoksnį. Pabarstyti kakava. Viską vėl kartoti nuo pradžių, kol išeis du sausainių, kremo ir kakavos sluoksniai.

  5. Uždengti ir padėti į šaldytuvą 6 val.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų