Kiaušinius gerai nuplauname karštu vandeniu. Baltymus išplakame atskirai. Trynius gerai išplakame su cukrumi, sudedame mascarpone, supilame amaretą ir labai gerai išplakame iki vientisos masės, sudedame baltymus ir lengvai išmaišome.
Imame po sausainį ir trumpai tik vieną pusę pamarkiname kavoje ir dedame į indą kol išklosime visą dugną, tuomet aptepame sluoksniu kremo ir vėl dedame sausainių ir vėl kremo. Viršų gražiai išlygimame ir pabarstome kakavos milteliais. Dedame 12 val į šaldytuvą. Skanaus.

Tiramisu pyragas
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai | cukraus |
šiek tiek | kakavos |
300 gramų | kavos (stipri, plikyta) |
3 vienetai | kiaušinių |
400 gramų | sausainių (biskvitiniai) |
50 gramų | romo (arba Amaretto) |
500 gramų | maskarponės sūrio |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tiramisu pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Kakava
- Kava, stipri, plikyta, 300 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Sausainiai, biskvitiniai, 400 gramų
- Romas, arba Amaretto, 50 gramų
- Mascarpone sūris, 500 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kiaušinius gerai nuplauname karštu vandeniu. Baltymus išplakame atskirai. Trynius gerai išplakame su cukrumi, sudedame mascarpone, supilame amaretą ir labai gerai išplakame iki vientisos masės, sudedame baltymus ir lengvai išmaišome.
Imame po sausainį ir trumpai tik vieną pusę pamarkiname kavoje ir dedame į indą kol išklosime visą dugną, tuomet aptepame sluoksniu kremo ir vėl dedame sausainių ir vėl kremo. Viršų gražiai išlygimame ir pabarstome kakavos milteliais. Dedame 12 val į šaldytuvą. Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (25)
tai baltymu nereikia is plakt kaip suprantu:)?
Tikiuosi bus skanu. Nes niekur nerandu skanaus tirs
Pabandysiu pagamint mamytei rytoj :galvoju: .Sutikimo is sanatorijos proga :jee: .Aciu uz receptuka :mmm: .
sausainiai vadinasi Lady fingers, as tai maximoje pirkau
Tikrai labai skanus, as butent pagal si recepta ji darau jau 7 metus, nes visi ji labai megsta. darau ji bent 1 karta i men. keli patarimai: kad baltymai geriau issiplaktu kiausinius reikia laikyti saldytuve ir plakant ideti truputi cukraus pudros ir nepatingeti paplakti. ta pati padaryti su kiausiniu tryniais, is geltonu tryniu turi gautis vos ne baltos svalvos kremas. kuo labiau viska suplaksite tuo puresnis ir skanesnis bus pyragas. vasara labai tinka trintu braskiu su cukrum sluoksnis. :-*
o tai kur trynius plaktus dėt tada reikia?
Biskiuka skystokas gavos, na bent ne toks kokio tikejaus. matyt mano pirmas blynas prisvilo :geda: Bet skonis tai dangiskas :super:
O man idomu ar gerai gaunasi pyragas be alkoholio? :geda:
O man nesigavo kaip norejos. Nesuprantu, viska dariau pagal recepta, laikiau 12 v saldytuve, bet nesustingo ir kremas buvo skystokas. taigi ir visas pyragas susigadino :( ka ne taip padariau?
o kur pirkti tuos biskvitinus sausainukus? :-)