Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tobuli sausainiai
AUTORIUS:
Vygė
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti)
2 arbatiniai šaukšteliai imbierų
50 gramų kakavos
1 valgomasis šaukštas medaus
1 arbatinis šaukštelis muskato
1 vienetas kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų brendžio
100 gramų sviesto
20 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išsukti su cukrumi, prieskoniais, brendžiu, lydytu sviestuku ir medumi, suberti miltus, kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti ir įdėti į šaldytuvą porai valandų.
Vėliau tešlą iškočioti, formelėmis išpausti eglutes ir kepti apie 10 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Sausainiukus galite dekoruoti šokoladu, kokoso drožlėmis, riešutukais arba glajumi iš cukraus pudros ir citrinos (baltas glajus), arba iš cukraus pudros ir granato sulčių (rausvas glajus).
Jei sausainukus mėgstate minkštesnius, tešlą kočiokite storiau, jei mėgstate plonyčius ir trapius - ploniau.
Puikiai tinka su kakava, pienuku ar arbatėle.
Skanaus!

Tobuli sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išsukti su cukrumi, prieskoniais, brendžiu, lydytu sviestuku ir medumi, suberti miltus, kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti ir įdėti į šaldytuvą porai valandų.
Vėliau tešlą iškočioti, formelėmis išpausti eglutes ir kepti apie 10 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Sausainiukus galite dekoruoti šokoladu, kokoso drožlėmis, riešutukais arba glajumi iš cukraus pudros ir citrinos (baltas glajus), arba iš cukraus pudros ir granato sulčių (rausvas glajus).
Jei sausainukus mėgstate minkštesnius, tešlą kočiokite storiau, jei mėgstate plonyčius ir trapius - ploniau.
Puikiai tinka su kakava, pienuku ar arbatėle.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Vygė

Komentarai (13)


  • Ieva 2011-12-18 23:06

    Kiek čia maždaug išeina sausainių iš šitos tešlos? : :-) Bandysiu kept


  • mergyte_sc 2009-12-29 23:45

    Ar čia koks konkursas vyksta, kas kvapniau į kieno komentarą pakraus? Baisu skaityt daros. Ne receptų puslapis, o kažkokių mokyklinukų razborkių :fuu:


  • miau miau 2009-12-29 15:29

    cia rasa gerai pastebejo... :super: :super: :super:


  • mergyte_sc 2009-12-29 14:11

    Šiandien su dukra ir jos draugėm kepam sausainiukus pagal šį receptuką. Labai ačiū!


  • rasa 2009-12-29 10:09

    vyge pati ne i viena komentara prikakojo :-p matai vyge, lazda turi du galus :-D :-D :-D


  • sagute 2009-12-27 21:59

    UPOPO tau pritariu 100% ... :super:


  • Renoldijus sarkinas 2009-12-21 21:58

    Viskas cia grazu, saunuole Jurate. Ne viska ka valgome sveika, neburnokit senos senmerges :)


  • agnute 2009-12-21 21:04

    per grazus vlgyti eglute nebebt puost


  • dalaila 2009-12-21 10:55

    JURATE, gal jau laikas apsilankyt pas psichiatra tau ???


  • laima 2009-12-20 20:59

    kur jus cia sintetika sudeti matot?
    puost kas kaip nori cia rceptas sausainiu n puosimo :D as panasiai pati kepu


Daugiau receptų