Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tobulieji falafeliai su jogurtiniu padažu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Dalinosi receptu, pagal kurė iškepsite net 30 gardžiųjų falafelių kotletukų. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com Matavaimui naudojau 200 ml stiklinę. Dalinosi receptu, pagal kurė iškepsite net 30 gardžiųjų falafelių kotletukų. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com Matavaimui naudojau 200 ml stiklinę. Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 stiklinės avinžirniai
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
9 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
3 valgomieji šaukštai miltai
1 arbatinis šaukštelis kumino
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 valgomieji šaukštai petražolių (kapotų)
3 arbatiniai šaukšteliai sodos
3 arbatiniai šaukšteliai graikiško jogurto (arba grietinėlės)
1 arbatinis šaukštelis kajeno pipirų
3 skiltelės česnakų (smulkinto)
Padažui:
100 gramų graikiško jogurto
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai majonezo
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
1 arbatinis šaukštelis džiovintų krapų
1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių
2 žiupsneliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Avinžirnius pernakt išmirkyti vandenyje.
2.
Į trintuvą (smulkintuvą) sudėti išbrinkusius avinžirnius, įmušti kiaušinius, sudėti kuminą, petražoles, česnaką, kajeno pipirus, svogūną ir jogurte nugesintą sodą. Viską sutrinti iki vientisos masės. Jei jūsų blenderis nedidelis, kaip mano, padalinkite į dalis, ir dalimis viską sutrinkite. Po to sumaišykite.
3.
Masę iš trintuvo sudėti į dubenį, įmaišyti miltus, sezamo sėklas, druską. Jei reikia įdėkite daugiau druskos.
4.
Suformuoti storesnius falafelius ir kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies.
5.
Padažas: Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišyti ir patiekti su falafeliais.

Tobulieji falafeliai su jogurtiniu padažu

Recepto autorius: Dalinosi receptu, pagal kurė iškepsite net 30 gardžiųjų falafelių kotletukų. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com Matavaimui naudojau 200 ml stiklinę. Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Padažui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Avinžirnius pernakt išmirkyti vandenyje.

  2. Į trintuvą (smulkintuvą) sudėti išbrinkusius avinžirnius, įmušti kiaušinius, sudėti kuminą, petražoles, česnaką, kajeno pipirus, svogūną ir jogurte nugesintą sodą. Viską sutrinti iki vientisos masės. Jei jūsų blenderis nedidelis, kaip mano, padalinkite į dalis, ir dalimis viską sutrinkite. Po to sumaišykite.

  3. Masę iš trintuvo sudėti į dubenį, įmaišyti miltus, sezamo sėklas, druską. Jei reikia įdėkite daugiau druskos.

  4. Suformuoti storesnius falafelius ir kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies.

  5. Padažas: Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišyti ir patiekti su falafeliais.

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų