
6 stiklinės | sultinio (vištienos, kokybiškas) |
3 vienetai | žaliųjų citrinų (kafiro, lapeliai (arba 1/2 arbat.šaukštelio. laimo žievelių)) |
2 vienetai | citrinžolių (stiebai (arba 3 griežinėliai citrinos)) |
4 skiltelės | česnakų (maltas) |
1 arbatinis šaukštelis | imbierų (arba galangalo, tarkuoto) |
1 vienetas | pipirai (čili (arba ) |
1 sauja | grybų (shiitake, pjaustyti, švieži) |
2 vienetai | žuvies |
1 valgomasis šaukštas | sojos padažo |
12 vienetų | krevečių be kevalo (be kevalo, didelės ar vidutinės) |
1 sauja | bazilikų (šviežias) |
1 arbatinis šaukštelis | cukraus |
0.3 stiklinės | kalendrų (šviežios, smulkintos) |
1 sauja | vyšninių pomidorų (arba brokoliai) |
0.5 stiklinės | pieno (kokosų) |
Jei sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą žuvies arba sojų padažo, jei per sūri reikia pridėti dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per aštri – įpilti dar kokosų pieno, o jeigu per rūgšti – įberti cukraus. Sriubą patiekti gilesniuose induose ir pagardinus šviežiomis kalendromis.
Skanaus!
"Tom Yum Kung" sriuba

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
- Sultinys, vištienos, kokybiškas, 6 stiklinės
- Žaliosios citrinos, kafiro, lapeliai (arba 1/2 arbat.šaukštelio. laimo žievelių), 3 vienetai
- Citrinžolė, stiebai (arba 3 griežinėliai citrinos), 2 vienetai
- Česnakai, maltas, 4 skiltelės
- Imbieras, arba galangalo, tarkuoto, 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirai, čili (arba , 1 vienetas
- Grybai, shiitake, pjaustyti, švieži, 1 sauja
- Žuvis, 2 vienetai
- Sojos padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Krevetės be kevalo, be kevalo, didelės ar vidutinės, 12 vienetų
- Bazilikas, šviežias, 1 sauja
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kalendra, šviežios, smulkintos, 1/3 stiklinės
- Vyšniniai pomidorai, arba brokoliai, 1 sauja
- Pienas, kokosų, 0.5 stiklinės
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Vištienos sultinį kaitinti ant aukštos ugnies dideliame puode. Sudėti maltą citrinžolę (ir likusius citrinžolės stiebelius, jei naudojate šviežią citrinžolę ), kafiro laimo lapelius ir viską užvirinti.
Sriubai užvirus sumažinti ugnį iki vidutinės. Sudėti česnaką, galangalą arba imbierą, čili piprus (arba 1 - 2 arb. šaukšt. "Thai čili" padažo), grybus. Tada įspausti žaliosios citrinos sultis, supilti žuvies ir sojos padažą. Viską gerai išmaišyti ir troškint dar i 3 minutes.
Sudėti krevetes ir mėgstamas daržoves (puikiai tiks vyšniniai pomidorai arba brokoliai). Troškinti, kol krevetės taps rožinės spalvos ir minkštos (apie 3 minutes ).
Sumažinti ugnį ir supilti kokosų pieną. Kad sriubos skonis būtų tinkamas labai svarbu atrasti sūrumo, rūgštumo ir aštrumo pusiausvyrą.
Jei sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą žuvies arba sojų padažo, jei per sūri reikia pridėti dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per aštri – įpilti dar kokosų pieno, o jeigu per rūgšti – įberti cukraus. Sriubą patiekti gilesniuose induose ir pagardinus šviežiomis kalendromis.
Skanaus!
Komentarai (1)
O kur pirkote kafiro laimo lapeliu?