Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
"Tom Yum Kung" sriuba
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 stiklinės sultinio (vištienos, kokybiškas)
3 vienetai žaliųjų citrinų (kafiro, lapeliai (arba 1/2 arbat.šaukštelio. laimo žievelių))
2 vienetai citrinžolių (stiebai (arba 3 griežinėliai citrinos))
4 skiltelės česnakų (maltas)
1 arbatinis šaukštelis imbierų (arba galangalo, tarkuoto)
1 vienetas pipirai (čili (arba )
1 sauja grybų (shiitake, pjaustyti, švieži)
2 vienetai žuvies
1 valgomasis šaukštas sojos padažo
12 vienetų krevečių be kevalo (be kevalo, didelės ar vidutinės)
1 sauja bazilikų (šviežias)
1 arbatinis šaukštelis cukraus
0.3 stiklinės kalendrų (šviežios, smulkintos)
1 sauja vyšninių pomidorų (arba brokoliai)
0.5 stiklinės pieno (kokosų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos sultinį kaitinti ant aukštos ugnies dideliame puode. Sudėti maltą citrinžolę (ir likusius citrinžolės stiebelius, jei naudojate šviežią citrinžolę ), kafiro laimo lapelius ir viską užvirinti.
2.
Sriubai užvirus sumažinti ugnį iki vidutinės. Sudėti česnaką, galangalą arba imbierą, čili piprus (arba 1 - 2 arb. šaukšt. "Thai čili" padažo), grybus. Tada įspausti žaliosios citrinos sultis, supilti žuvies ir sojos padažą. Viską gerai išmaišyti ir troškint dar i 3 minutes.
3.
Sudėti krevetes ir mėgstamas daržoves (puikiai tiks vyšniniai pomidorai arba brokoliai). Troškinti, kol krevetės taps rožinės spalvos ir minkštos (apie 3 minutes ).
4.
Sumažinti ugnį ir supilti kokosų pieną. Kad sriubos skonis būtų tinkamas labai svarbu atrasti sūrumo, rūgštumo ir aštrumo pusiausvyrą.
Jei sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą žuvies arba sojų padažo, jei per sūri reikia pridėti dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per aštri – įpilti dar kokosų pieno, o jeigu per rūgšti – įberti cukraus. Sriubą patiekti gilesniuose induose ir pagardinus šviežiomis kalendromis.

Skanaus!

"Tom Yum Kung" sriuba

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos sultinį kaitinti ant aukštos ugnies dideliame puode. Sudėti maltą citrinžolę (ir likusius citrinžolės stiebelius, jei naudojate šviežią citrinžolę ), kafiro laimo lapelius ir viską užvirinti.

  2. Sriubai užvirus sumažinti ugnį iki vidutinės. Sudėti česnaką, galangalą arba imbierą, čili piprus (arba 1 - 2 arb. šaukšt. "Thai čili" padažo), grybus. Tada įspausti žaliosios citrinos sultis, supilti žuvies ir sojos padažą. Viską gerai išmaišyti ir troškint dar i 3 minutes.

  3. Sudėti krevetes ir mėgstamas daržoves (puikiai tiks vyšniniai pomidorai arba brokoliai). Troškinti, kol krevetės taps rožinės spalvos ir minkštos (apie 3 minutes ).

  4. Sumažinti ugnį ir supilti kokosų pieną. Kad sriubos skonis būtų tinkamas labai svarbu atrasti sūrumo, rūgštumo ir aštrumo pusiausvyrą.
    Jei sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą žuvies arba sojų padažo, jei per sūri reikia pridėti dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per aštri – įpilti dar kokosų pieno, o jeigu per rūgšti – įberti cukraus. Sriubą patiekti gilesniuose induose ir pagardinus šviežiomis kalendromis.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai (1)


  • Adelina 2015-05-18 21:08

    O kur pirkote kafiro laimo lapeliu?


Daugiau receptų