Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Topinambų garnyras (žieminė bulvė)
AUTORIUS:
Jolanta
INGREDIENTAI:
šiek tiek topinambų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupame žievelę nuo žieminių bulvių. Jas sudedame į pasūdytą vandenį ir paverdame kol jos suminkštės. Vandens virimui reikia tik tiek, kad šios žieminės bulvės būtų apsemtos. Nuoviras supilkite į kitą indą ir sutrinkite trintuve vis įpildami tų pačių virimo sulčių. Įdedame porą šaukštų grietinės, druskos pagal skonį ir gerai išmaišome. Masė turi gautis tiršta. Tinka prie mėsos patiekalų. Skanaus!

Topinambų garnyras (žieminė bulvė)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nulupame žievelę nuo žieminių bulvių. Jas sudedame į pasūdytą vandenį ir paverdame kol jos suminkštės. Vandens virimui reikia tik tiek, kad šios žieminės bulvės būtų apsemtos. Nuoviras supilkite į kitą indą ir sutrinkite trintuve vis įpildami tų pačių virimo sulčių. Įdedame porą šaukštų grietinės, druskos pagal skonį ir gerai išmaišome. Masė turi gautis tiršta. Tinka prie mėsos patiekalų. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jolanta

Komentarai (13)


  • regina 2015-03-20 16:06

    Aš tai nulupu,sutarkuoju per burokine tarka,itarkuoju morkyte,truputi druskytes,ismaigau ranka kad suminkštėtu siek -tiek ,ipilu maltų Linu semenu,maltų kanapių,truputi malti imbiero,paskaninu aliejumi.ir skanu,ir sveika:-)


  • stepanija is zemaitojos 2015-01-17 22:54

    SVEIKI,sausio 17d.2015m.prisikasiau /juk zidemos nera/ ir visa vakara su vyru kramsnojam zalius, labai skanu, arba pripjuastau tombinabu,salieru,pastarnoku ir skanaujam zalius susede prie televizoriaus


  • vycka 2011-06-24 22:31

    ;-) :-D topomambu turesiu koki 2 centnerius :-) kur reiks sudeti


  • Vilija 2010-11-19 12:57

    Į verdantį nedidelį kiekį vandens TIK gerai apverdu keletą žieminių bulvių neluptų,pora morkų,prieskoniukų,po to nupilu vandenį ir su trintuve gerai sutrinu...skani sveika koše... :super:


  • Vilija 2010-11-19 12:51

    Sutarkuoju su burokine tarka kelias neluptas, su odele žiemines bulves, morką,obuolį, supjaustau svogūną ar porą, užpilu aliejaus trupučiu,truputį druskos ir man skanu.... :-) :super:


  • ausrinė 2010-10-24 14:57

    taipju yra ir PRISMOS parduotuvėi, pati pirkau, tikrai skanūs. :-)


  • (anonimas) 2010-10-09 17:22

    prikasiau 4kibirus.ka reiks su tokiu kiekiu daryti? :-)


  • jolanta 2010-09-05 21:20

    KAM VIRTI KAI NEVIRTI SKANUS IR VITAMINAI NEDINGSTA :super:


  • Vidmantas 2010-05-16 16:15

    Receptas gal ir geras, tačiau aš labiau linkęs košę virti iš paprastų bulvių. Topinambus galima graužti net žalius. Skoniu truputį primena morkos šerdelę arba riešutą. Paprastai aš jas nulupu, sutarkuoju ir maišau su majonezu.Salotas galima pagardinti ir svogūnu, ir kopūstu ir... Skanaus


  • Lijana 2010-02-11 10:45

    parduotuvėse tai nėra, bet vat ūkininkų turgelyje radau :super: Nusipirkau du kilus, bet sugraužiau kokias tris. O dabar jau antrą savaitę šaldytuve guli.. Gal reikės išmėginti šį receptą.


Daugiau receptų