Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Torčiukas „Aviečių šėlsmas“
AUTORIUS:
Alma
INGREDIENTAI:
šiek tiek aviečių
1 vienetas citrinų
50 gramų cukraus pudros
šiek tiek cukraus
100 gramų jogurto (natūralus)
400 gramų sausainių
500 gramų varškės
200 gramų sviesto
15 gramų želatinos
10 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biskvitukams sausainius sumalti ir sumaišyti su tikru sviestu bei cukraus pudra.
Gauta masę paskleisti į dvi 26 cm skersmens formas ir 30 min. įdėti į šaldytuvą.
Tuo metu pertepimui pertrinti varškę su natūraliu jogurtu, cukrumi, vaniliniu bei vaniliniu cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelės, įspausti citrinos sulčių ir sudėti vandenyje išbrinkintą želatiną.
Ant biskvito paskleisti plonai varškės masės, tada prismaigstyti aviečių ir vėl paskleisti varškės masės, tada vėl biskvitas ir vėl tas pats.
Tik ant viršaus jau dėti daugiau varškės masės ir prismaigstyti aviečių.
Į varškės masę galima įlašinti kokios nors esencijos, tuo atveju, jeigu nepatinka citrina.
Dėti mažiausiai 1 val. į šaldytuvą.
O tada skanauti...
Skanaus!

Torčiukas „Aviečių šėlsmas“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Biskvitukams sausainius sumalti ir sumaišyti su tikru sviestu bei cukraus pudra.
Gauta masę paskleisti į dvi 26 cm skersmens formas ir 30 min. įdėti į šaldytuvą.
Tuo metu pertepimui pertrinti varškę su natūraliu jogurtu, cukrumi, vaniliniu bei vaniliniu cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelės, įspausti citrinos sulčių ir sudėti vandenyje išbrinkintą želatiną.
Ant biskvito paskleisti plonai varškės masės, tada prismaigstyti aviečių ir vėl paskleisti varškės masės, tada vėl biskvitas ir vėl tas pats.
Tik ant viršaus jau dėti daugiau varškės masės ir prismaigstyti aviečių.
Į varškės masę galima įlašinti kokios nors esencijos, tuo atveju, jeigu nepatinka citrina.
Dėti mažiausiai 1 val. į šaldytuvą.
O tada skanauti...
Skanaus!

Receptą atsiuntė Alma

Komentarai (15)


  • Birutė 2015-05-31 15:19

    Viskas butų gerai.... jei ne riebi sviesto ir sausainių mąsė. Neskanu. Daug skaniau su burnoje tirpstančiu biskvitu. Pabandykit. Ir dar... Kad pajust tikrą torto skonį jį pagaminti reikia iš vakaro....


  • Marita 2015-04-01 15:37

    O kas sake i kamera deti?Parsyta i saldytuva!


  • Agne 2015-03-08 22:01

    Net nesautu i galva torta kist i saldymo kamera ir dar tiek valandu:D


  • Alma 2014-08-02 08:45

    Manau, ziema ir su mandarinais, konservuotais persikais ar kitais vaisiais galima pabandyti, pasikoreguojant citrinos "reikaliuka" :)


  • Silvija 2012-02-23 12:06

    Norite, kad šaldytos uogos nebūtu šlapios? Tai atšilti uogas sudėkite kokiame nors sietelyje, kad vanduo nuvarvėtu :-) ;-)


  • Asta 2012-02-16 16:14

    dariau siandien ta tortuka,pastebejimas toks,kad varskes per mazai,reikia dvigubai,nes pvz man jos buvo labai mazai,braskiu saldytas dejau,deja-kita syki nedesiu,nes labai vandens prisigere,dejau sokolado,pabarsciau cukraus pudra ir cittrinos sultymis,skonis tikrai skanus,tik tuko tos varskytes. beje laikiau saldytuve 3val,patarciau laikyti nesaldiklyje o tiesiog saldytuve,nes dabar tortas gavosi begalo kietas,ir kol atitirps praies nemazai laiko...manau pakanka laikyti saldytuve bet nekameroj. o seip -receptas begalo lengvas :) :super: :super: :super: :super: :super:


  • ausra 2011-09-21 09:26

    o kaip krema darom. Zele su jogurtu ar kaip? :aiskinu:


  • Alma 2011-08-18 22:25

    taip, su 6aldytom uogytem irgi galima puikiai issiversti :)


  • Ruta 2011-08-18 16:32

    atrodo tai tikrai beprotiskai skaniai ... =]


  • rutixxx 2010-10-17 00:37

    skaniai ir graziai atrodo :super: , tik kaip, del tu saldytu uogyciu ar tinka? :geda:


Daugiau receptų