Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas "Aguonėlė"
AUTORIUS:
Tamara
INGREDIENTAI:
120 gramų aguonų
250 gramų cukraus pudros (kremui)
300 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių (baltymai)
300 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
180 gramų sviesto
10 gramų kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus (kremui)
350 gramų maskarponės sūrio (kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną užvirinti, nuimti nuo ugnies ir sudėti į jį aguonas.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Sumaišyti miltus su druska, kepimo milteliais ir išsijoti.
Ištrinti minkštą sviestą su 250 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, sudėti miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti.
Tada supilti pieną su aguonomis ir dar kartą gerai išmaišyti.
Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Sukrėsti tešlą į formą ir kepti apie 1 val.
Kremas: suplakti mascarponę su cukraus pudra, suberti kapučino pakelį ir vanilinį cukrų.
Atvėsusį paplotį perpjauti per pusę ir pertepti kremu.
Papuošti tortą savo nuožiūra.
Aš padariau šokoladines plaštakes: ištirpinau šokoladą ir su kulinariniu špricu ant kepimo popieriaus išliejau drugelius. Kai šokoladas pamažu pradėjo stingti, įdėjau popierių į knygą ir šiek tiek sulenkiau. Knygą padėjau į šaldytuvą 30 min.

Tortas "Aguonėlė"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pieną užvirinti, nuimti nuo ugnies ir sudėti į jį aguonas.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Sumaišyti miltus su druska, kepimo milteliais ir išsijoti.
Ištrinti minkštą sviestą su 250 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, sudėti miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti.
Tada supilti pieną su aguonomis ir dar kartą gerai išmaišyti.
Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Sukrėsti tešlą į formą ir kepti apie 1 val.
Kremas: suplakti mascarponę su cukraus pudra, suberti kapučino pakelį ir vanilinį cukrų.
Atvėsusį paplotį perpjauti per pusę ir pertepti kremu.
Papuošti tortą savo nuožiūra.
Aš padariau šokoladines plaštakes: ištirpinau šokoladą ir su kulinariniu špricu ant kepimo popieriaus išliejau drugelius. Kai šokoladas pamažu pradėjo stingti, įdėjau popierių į knygą ir šiek tiek sulenkiau. Knygą padėjau į šaldytuvą 30 min.

Receptą atsiuntė Tamara

Komentarai


Daugiau receptų