Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas "Malkos po sniegu"
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus (kremui)
1 kilogramas vyšnių (šaldytos, tešlai)
3 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta actu, tešlai)
šiek tiek citrinos rūgšties (ant šaukštelio galiuko, kremui)
250 gramų sviesto (tešlai)
600 gramų grietinės (kremui)
200 gramų grietinės (tešlai)
10 gramų želatinos (kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.

Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200°C orkaitėje apie 15 min.

Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.

Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada ant viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..).

Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :)

Skanaus!

Tortas "Malkos po sniegu"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.

Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200°C orkaitėje apie 15 min.

Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.

Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada ant viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..).

Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :)

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (3)


  • nijole 2014-11-29 14:37

    Dovile skaityk receptą 200gr teslai ir kremui 600 gr. grietines bus išmėgintas receptas


  • dovile 2014-11-29 13:35

    Kiek grietines deti i krema o kiek i tesla taip ir neaisku ?


  • Zose 2013-12-09 21:33

    Labai labai skaniai atrodo, tuojau imsiu gaminti.


Daugiau receptų