Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas mamai
AUTORIUS:
http://forelle.blogas.lt
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lakštams (išeina trys lakštai 24 cm kepimo formoje arba 5-6 19 cm):

1/2 stiklinės kvietinių miltų;
150 g cukraus;
150 g sviesto;
4 kiaušiniai;
150 g maltų migdolų;
100 g šokolado.

Sulaistymui:
100 ml vandens;
2 š. cukraus;
1 1/2 š. tirpios kavos.

Šokoladiniam pertepimui:
300 g baltojo šokolado;
1/2 puodelios grietinėlės,
3 š. sviesto.

Lakštams sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Toliau sukant įmaišyti po vieną trynį, suberti su luobele sumaltus migdolus, tarkuotą šokoladą bei miltus. Vėliausiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iškepti papločius (vienas kepa apie 6-7 minutės).
Vandenį užvirinti su cukrumi, suberti kavos miltelius, išmaišyti. Atšaldyti.
Šokoladą ištirpinti su grietinėle ir sviestu.
Papločius aplaistyti paruošta kava, pertepti baltuoju šokoladu ir padėti šaltai kelioms valandoms.

Tortas mamai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Lakštams (išeina trys lakštai 24 cm kepimo formoje arba 5-6 19 cm):

1/2 stiklinės kvietinių miltų;
150 g cukraus;
150 g sviesto;
4 kiaušiniai;
150 g maltų migdolų;
100 g šokolado.

Sulaistymui:
100 ml vandens;
2 š. cukraus;
1 1/2 š. tirpios kavos.

Šokoladiniam pertepimui:
300 g baltojo šokolado;
1/2 puodelios grietinėlės,
3 š. sviesto.

Lakštams sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Toliau sukant įmaišyti po vieną trynį, suberti su luobele sumaltus migdolus, tarkuotą šokoladą bei miltus. Vėliausiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iškepti papločius (vienas kepa apie 6-7 minutės).
Vandenį užvirinti su cukrumi, suberti kavos miltelius, išmaišyti. Atšaldyti.
Šokoladą ištirpinti su grietinėle ir sviestu.
Papločius aplaistyti paruošta kava, pertepti baltuoju šokoladu ir padėti šaltai kelioms valandoms.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (4)


  • Rugilė 2010-07-13 18:41

    Gavosi labai skanus! O ir išvaizda visai patraukli (: apibarsčiau kakavos milteliais ir dariau lakštus mažesnius, tai gavosi apvalus ir gana aukštas torčiukas. Pabandykit. :super:


  • migle 2009-12-12 14:07

    na man jis gavosi neisveizdus,bet skanus


  • emis 2009-11-04 15:37

    a tu is amerikos? :-)


  • Sexy * 2009-10-14 14:50

    Skonis nerealus <3 Ameikoj jį gaminu dažnai


Daugiau receptų