
Lakštams: | ||
250 gramų | medaus | |
200 gramų | sviesto | |
1.5 arbatinio šaukštelio | cinamono | |
100 gramų | cukraus | |
100 gramų | cukraus (rudasis) | |
2 valgomieji šaukštai | grietinės | |
2 vienetai | kiaušinių | |
700 gramų | kvietinių miltų | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo miltelių | |
šiek tiek | druskos | |
Kremui: | ||
100 gramų | cukraus | |
1 litras | grietinės (30 proc. riebumo) | |
1 vienetas | citrinų (žievelė) | |
1 vienetas | citrinų sultys |
Į puodą sudėkite medų, sviestą ir įjungti nedidelę ugnelę. Į ištirpusį mišinį sudėti cinamoną ir supilti abiejų rūšių cukrų. Į ištirpintą ir išmaišytą masę įdėkite 2šaukštus grietinės. Gerai išmaišyti. Supilti miltus į dubenėlį ir išmaišyti su 2-iais šaukšteliais kepimo miltelius ir truputį druskos. Į ištirpintą masę, kuri puode yra atvėsusi, įmuškit 2 kiaušinius. Viską išplakti. Visą puode esantį skystį supilti į miltus ir gerai išmaišyti.Tešlą išminkykite ir padalinkite į normalaus dydžio kamuoliukus. Suvynioti juos į plėvelę ir padėti į šaldiklį (trumpam, kol atšals). Ją ištraukus ant stalo pabarstyti miltų ir iškočioti plonai. Iškloti skardą kepimo popierium ir uždėti papločius, bei kepti apie 10 min. 180°C temperatūroje, kol paruduos.
Į dubenėlį sudėti grietinę, įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti citrinų sulčių. Viską išmaišyti. Įdėti 100 g cukraus. Šiek tiek vanilės galima įdėti. Prieš pertepant tortą kremu, jį rekomenduoju pertepti arbata. Sutepus tortą padėti į šaldytuvą, ir užbarstyti nuo biskvito trupiniais. Ir paskui vėl įdėti į šaldytuvą, ir laikyti kiek galima ilgiau.
Skanaus!
Tortas "Medutis"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
- Medus, 250 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Cinamonas, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, 100 gramų
- Cukrus, rudasis, 100 gramų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 700 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska
- Cukrus, 100 gramų
- Grietinė, 30 proc. riebumo, 1 litras
- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
- Citrinų sultys, 1 vienetas
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Lakštų gaminimas:
Į puodą sudėkite medų, sviestą ir įjungti nedidelę ugnelę. Į ištirpusį mišinį sudėti cinamoną ir supilti abiejų rūšių cukrų. Į ištirpintą ir išmaišytą masę įdėkite 2šaukštus grietinės. Gerai išmaišyti. Supilti miltus į dubenėlį ir išmaišyti su 2-iais šaukšteliais kepimo miltelius ir truputį druskos. Į ištirpintą masę, kuri puode yra atvėsusi, įmuškit 2 kiaušinius. Viską išplakti. Visą puode esantį skystį supilti į miltus ir gerai išmaišyti.Tešlą išminkykite ir padalinkite į normalaus dydžio kamuoliukus. Suvynioti juos į plėvelę ir padėti į šaldiklį (trumpam, kol atšals). Ją ištraukus ant stalo pabarstyti miltų ir iškočioti plonai. Iškloti skardą kepimo popierium ir uždėti papločius, bei kepti apie 10 min. 180°C temperatūroje, kol paruduos.Ruošiame kremą:
Į dubenėlį sudėti grietinę, įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti citrinų sulčių. Viską išmaišyti. Įdėti 100 g cukraus. Šiek tiek vanilės galima įdėti. Prieš pertepant tortą kremu, jį rekomenduoju pertepti arbata. Sutepus tortą padėti į šaldytuvą, ir užbarstyti nuo biskvito trupiniais. Ir paskui vėl įdėti į šaldytuvą, ir laikyti kiek galima ilgiau.
Skanaus!
Komentarai (16)
Visiskai receptas neatitinka nei nuotraukos nei tikro skonio Meducio.
Nerekomenduočiau šio recepto niekam.
tikrąjį medų naudoti.:)
Aš ne arbata tepu o svarainiu sultimis,ar kitomis kokiu turiu.
O koki medu naudot dirbtini ar tikra?
Stipria, juoda arbata :)
kokia arbata pertepti blynus
as dejau 2 pilnus su kaupu saukstus medaus
2-3
o kiek medaus deti, skaiciuojant saukstais?
na reikia issivirti stiprios juodos arbatos. Ir su konditeriniu teptuku pamirkius i ja, patepti lakstus, kaad jie butu minkstesni, ir neluzinetu :)