Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas "Medutis"
AUTORIUS:
Greta
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Lakštams:
250 gramų medaus
200 gramų sviesto
1.5 arbatinio šaukštelio cinamono
100 gramų cukraus
100 gramų cukraus (rudasis)
2 valgomieji šaukštai grietinės
2 vienetai kiaušinių
700 gramų kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Kremui:
100 gramų cukraus
1 litras grietinės (30 proc. riebumo)
1 vienetas citrinų (žievelė)
1 vienetas citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lakštų gaminimas:
Į puodą sudėkite medų, sviestą ir įjungti nedidelę ugnelę. Į ištirpusį mišinį sudėti cinamoną ir supilti abiejų rūšių cukrų. Į ištirpintą ir išmaišytą masę įdėkite 2šaukštus grietinės. Gerai išmaišyti. Supilti miltus į dubenėlį ir išmaišyti su 2-iais šaukšteliais kepimo miltelius ir truputį druskos. Į ištirpintą masę, kuri puode yra atvėsusi, įmuškit 2 kiaušinius. Viską išplakti. Visą puode esantį skystį supilti į miltus ir gerai išmaišyti.Tešlą išminkykite ir padalinkite į normalaus dydžio kamuoliukus. Suvynioti juos į plėvelę ir padėti į šaldiklį (trumpam, kol atšals). Ją ištraukus ant stalo pabarstyti miltų ir iškočioti plonai. Iškloti skardą kepimo popierium ir uždėti papločius, bei kepti apie 10 min. 180°C temperatūroje, kol paruduos.
2.
Ruošiame kremą:
Į dubenėlį sudėti grietinę, įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti citrinų sulčių. Viską išmaišyti. Įdėti 100 g cukraus. Šiek tiek vanilės galima įdėti. Prieš pertepant tortą kremu, jį rekomenduoju pertepti arbata. Sutepus tortą padėti į šaldytuvą, ir užbarstyti nuo biskvito trupiniais. Ir paskui vėl įdėti į šaldytuvą, ir laikyti kiek galima ilgiau.

Skanaus!

Tortas "Medutis"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Lakštams: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Lakštų gaminimas:
    Į puodą sudėkite medų, sviestą ir įjungti nedidelę ugnelę. Į ištirpusį mišinį sudėti cinamoną ir supilti abiejų rūšių cukrų. Į ištirpintą ir išmaišytą masę įdėkite 2šaukštus grietinės. Gerai išmaišyti. Supilti miltus į dubenėlį ir išmaišyti su 2-iais šaukšteliais kepimo miltelius ir truputį druskos. Į ištirpintą masę, kuri puode yra atvėsusi, įmuškit 2 kiaušinius. Viską išplakti. Visą puode esantį skystį supilti į miltus ir gerai išmaišyti.Tešlą išminkykite ir padalinkite į normalaus dydžio kamuoliukus. Suvynioti juos į plėvelę ir padėti į šaldiklį (trumpam, kol atšals). Ją ištraukus ant stalo pabarstyti miltų ir iškočioti plonai. Iškloti skardą kepimo popierium ir uždėti papločius, bei kepti apie 10 min. 180°C temperatūroje, kol paruduos.

  2. Ruošiame kremą:
    Į dubenėlį sudėti grietinę, įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti citrinų sulčių. Viską išmaišyti. Įdėti 100 g cukraus. Šiek tiek vanilės galima įdėti. Prieš pertepant tortą kremu, jį rekomenduoju pertepti arbata. Sutepus tortą padėti į šaldytuvą, ir užbarstyti nuo biskvito trupiniais. Ir paskui vėl įdėti į šaldytuvą, ir laikyti kiek galima ilgiau.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Greta

Komentarai (16)


  • Kristina 2015-08-07 12:01

    Visiskai receptas neatitinka nei nuotraukos nei tikro skonio Meducio.
    Nerekomenduočiau šio recepto niekam.


  • Greta 2015-05-15 14:56

    tikrąjį medų naudoti.:)


  • laima 2015-01-03 23:44

    Aš ne arbata tepu o svarainiu sultimis,ar kitomis kokiu turiu.


  • dovile 2014-12-21 16:43

    O koki medu naudot dirbtini ar tikra?


  • Greta 2014-12-05 20:23

    Stipria, juoda arbata :)


  • mėgėja 2014-12-03 14:34

    kokia arbata pertepti blynus


  • rita 2014-12-02 17:37

    as dejau 2 pilnus su kaupu saukstus medaus


  • Greta 2014-11-29 18:11

    2-3


  • D 2014-11-26 22:27

    o kiek medaus deti, skaiciuojant saukstais?


  • Erika 2014-11-26 16:58

    na reikia issivirti stiprios juodos arbatos. Ir su konditeriniu teptuku pamirkius i ja, patepti lakstus, kaad jie butu minkstesni, ir neluzinetu :)


Daugiau receptų