Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas „Napoleonas“
AUTORIUS:
Lina
INGREDIENTAI:
350 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
820 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
5 gramai druskos
1 kilogramas sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
šiek tiek sulčių (citrinos/spanguolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš 700 g miltų, 0,5 kg sviesto, 1 kiaušinio, grietinės bei druskos užminkoma kapota tešla.
Paruošta tešla atšaldoma šaldymo kameroje ir iškočiojame.
Iškočiotos tešlos lakštai dedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 10-20 min. 180 laipsnių temperatūroje
Kremui 0,5 kg sviesto ištirpinama puode, beriama 120 g miltų ir maišant pakaitinama, kol miltai ima gelsti.
Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir intensyviai maišant supilamas į sviestą.
Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama, kol kremas atšala.
Tada po vieną mušami 2 kiaušinių tryniai ir gerai išsukama.
Po truputį pilamos sultys bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
Atšalę papločiai pertepami kremu ir palaikomi apie porą valandų paslėgti.
Tada kremu aptepami nulyginti šonai ir viršus.
Šonai apklijuojami nuo papločių likusiais trupiniais.
Tortas papuošiamas pagal šeimininkės skonį.
Skanaus.

Tortas „Napoleonas“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš 700 g miltų, 0,5 kg sviesto, 1 kiaušinio, grietinės bei druskos užminkoma kapota tešla.
Paruošta tešla atšaldoma šaldymo kameroje ir iškočiojame.
Iškočiotos tešlos lakštai dedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 10-20 min. 180 laipsnių temperatūroje
Kremui 0,5 kg sviesto ištirpinama puode, beriama 120 g miltų ir maišant pakaitinama, kol miltai ima gelsti.
Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir intensyviai maišant supilamas į sviestą.
Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama, kol kremas atšala.
Tada po vieną mušami 2 kiaušinių tryniai ir gerai išsukama.
Po truputį pilamos sultys bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
Atšalę papločiai pertepami kremu ir palaikomi apie porą valandų paslėgti.
Tada kremu aptepami nulyginti šonai ir viršus.
Šonai apklijuojami nuo papločių likusiais trupiniais.
Tortas papuošiamas pagal šeimininkės skonį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Lina

Komentarai (49)


  • Lita 2014-10-24 12:17

    :( zali kiausiniai ? Nesupratau...


  • elena 2014-10-23 19:42

    labai jau neaiskus tas jusu receptas ,arba tiek teismanot arba nenorit rasyt smulkmenu nuo kuriu laabai priklauso kokybe,


  • Irmoms 2014-07-27 12:35

    Labai jau begalves šeimininkės. Sviestas atsiskyria tik tada kaip buna nevienoda pieno ir sviesto temperatūra. Su mixseriu isplaki ir viskas perfect.


  • kita irma 2014-06-13 18:47

    kremas-visiskas sudas,cia kazka ne taip parase. sviestas atsiskiria pagal si recepta. gaila litu nesamoningiems receptams.


  • irma 2014-06-05 14:36

    Dariau vakar,nieko gero,lakstai gerai gavosi bet man tas kremas tai nepatiko,geriau buciau darius su kondencuotu pienu,dabar teks visa darba y siuksline ismest :(


  • nija 2014-05-30 00:14

    taigi viskas aiskiai parasyta...citrinu arba spanguoliu sultys...ir apie teslos gaminima aiskiausiai parasyta,...skaityt reikia :)


  • Sarlote 2014-05-29 21:37

    Neparasyta kokias sultis naudoti?


  • Audra 2012-09-30 19:01

    Nebūtina šiam tortui daryti tą sudėtingą plikytą kremą.Galima daryti iš kondensuoto pieno ir sviesto sutrinto.Tik lakštus reikia pašlakstyt pvz.galima arbata ar kava


  • xxx 2011-11-10 01:43

    jei tokius atsainius aprasymus dedat, kitakart iswis tik parasykit- ISSIKEPAM NAPOLEONO TORTA. nes wisiskai neaisku,nei kaip tesla uzminkyti, nei gaminti.


  • magde 2010-12-02 20:31

    labai skanus tortas, su pirktiniu nepalyginsi. :valgau:


Daugiau receptų