Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas “Rafaelo”
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
230 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
230 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
65 gramai aliejaus
Kremui:
385 gramai kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
180 gramų sviesto (minkštas)
450 gramų grietinėlės (36 proc.)
50 gramų kokosų drožlių
2 pakeliai grietinėlės standiklis
Sulaistymui:
200 mililitrų vandens
2 vienetai citrinų sultys
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
Papuošimui:
šiek tiek kokosų (drožlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, kol masė padidės ir pabals. Toliau ,plakant, silpna srovele supilti aliejų. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti iki vientisos masės.
2.
Masę supilti į riebalais pateptą skardą ir kepti 190°C orkaitėje 35 min. atvėsinti ir supjaustyti į 4 plonus biskvitus.
3.
Grietinėlę truputį paplakti iki standumo. Dėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išplakti su kondensuotu pienu. Sudėti kokoso drožles ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę taip pat dėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir išplakti iki vientisos masės.
4.
Laistymui skirtus produktus sumaišyti. Biskvitą dėti į formą, aplaistyti citrinų sirupu, užtepti ¼ kremo. Ant viršaus dėti antrą biskvitą, šiek tiek prispausti, vėl apšlakstyti ir aptepti kremu. Taip sluoksniuoti iki galo. Torto šonai ir viršus turi būti aptepti kremu. Apibarstyti kokosų drožlėmis.

Skanaus!

Tortas “Rafaelo”

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Biskvitui: Kremui: Sulaistymui: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, kol masė padidės ir pabals. Toliau ,plakant, silpna srovele supilti aliejų. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti iki vientisos masės.

  2. Masę supilti į riebalais pateptą skardą ir kepti 190°C orkaitėje 35 min. atvėsinti ir supjaustyti į 4 plonus biskvitus.

  3. Grietinėlę truputį paplakti iki standumo. Dėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išplakti su kondensuotu pienu. Sudėti kokoso drožles ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę taip pat dėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir išplakti iki vientisos masės.

  4. Laistymui skirtus produktus sumaišyti. Biskvitą dėti į formą, aplaistyti citrinų sirupu, užtepti ¼ kremo. Ant viršaus dėti antrą biskvitą, šiek tiek prispausti, vėl apšlakstyti ir aptepti kremu. Taip sluoksniuoti iki galo. Torto šonai ir viršus turi būti aptepti kremu. Apibarstyti kokosų drožlėmis.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (2)


  • as 2015-01-08 13:22

    Labai skanu ir lengva pasigaminti


  • anonimas 2014-05-06 17:42

    Turetu but skanu


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...