
5 vienetai | kiaušinių | |
230 gramų | cukraus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės (esencija) | |
65 gramai | aliejaus | |
230 gramų | miltai | |
20 gramų | kepimo miltelių | |
385 gramai | kondensuoto pieno | |
180 gramų | sviesto | |
450 gramų | grietinėlės ( 35-36%) | |
2 pakeliai | grietinėlės standiklis | |
1 pakelis | migdolų drožlių | |
50 gramų | šokoladas ( (juodas arba pieniškas)) | |
Sulaistymui: | ||
200 gramų | vandens | |
2 vienetai | citrinų sultys | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukraus |
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Tortas "Rafaelo"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Cukrus, 230 gramų
- Vanilė, esencija, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 65 gramai
- Miltai, 230 gramų
- Kepimo milteliai, 20 gramų
- Kondensuotas pienas, 385 gramai
- Sviestas, 180 gramų
- Grietinėlė, 35-36%, 450 gramų
- Grietinėlės standiklis, 2 pakeliai
- Migdolų drožlės, 1 pakelis
- Šokoladas, (juodas arba pieniškas), 50 gramų
- Vanduo, 200 gramų
- Citrinų sultys, 2 vienetai
- Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.
Dėti į formą pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. Tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Kai tortas sustings, formuoti norimą tortą (formavau drugelį: tortą perpjoviau pusiau, nuo vienos pusės atpjoviau 1/3 dalį, ją apsukau smailiu kampu į torto vidurį. Tą patį padariau su kita puse).
Papuošimui šonus apibarstyti migdolų plokštelėmis, virš garų ištirpintu šokoladu piešti norimus ornamentus, tortą vėl dėti į šaldytuvą visiškai sustingti.
Komentarai (1)
Kepiau pagal šį receptą, viskas gavosi kuo puikiausiai, drąsiai galite mėginti. Kokoso drožlių dėjau 50g