Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas "Rafaelo"
AUTORIUS:
Rūta
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
5 vienetai kiaušinių
230 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės (esencija)
65 gramai aliejaus
230 gramų miltai
20 gramų kepimo miltelių
385 gramai kondensuoto pieno
180 gramų sviesto
450 gramų grietinėlės ( 35-36%)
2 pakeliai grietinėlės standiklis
1 pakelis migdolų drožlių
50 gramų šokoladas ( (juodas arba pieniškas))
Sulaistymui:
200 gramų vandens
2 vienetai citrinų sultys
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
2.
Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.
3.
Dėti į formą pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. Tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
4.
Kai tortas sustings, formuoti norimą tortą (formavau drugelį: tortą perpjoviau pusiau, nuo vienos pusės atpjoviau 1/3 dalį, ją apsukau smailiu kampu į torto vidurį. Tą patį padariau su kita puse).
5.
Papuošimui šonus apibarstyti migdolų plokštelėmis, virš garų ištirpintu šokoladu piešti norimus ornamentus, tortą vėl dėti į šaldytuvą visiškai sustingti.

Tortas "Rafaelo"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Sulaistymui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
    Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.

  2. Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.

  3. Dėti į formą pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. Tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.

  4. Kai tortas sustings, formuoti norimą tortą (formavau drugelį: tortą perpjoviau pusiau, nuo vienos pusės atpjoviau 1/3 dalį, ją apsukau smailiu kampu į torto vidurį. Tą patį padariau su kita puse).

  5. Papuošimui šonus apibarstyti migdolų plokštelėmis, virš garų ištirpintu šokoladu piešti norimus ornamentus, tortą vėl dėti į šaldytuvą visiškai sustingti.

Receptą atsiuntė Rūta

Komentarai (1)


  • Aistė 2015-03-28 19:49

    Kepiau pagal šį receptą, viskas gavosi kuo puikiausiai, drąsiai galite mėginti. Kokoso drožlių dėjau 50g


Daugiau receptų