Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas “Snickers”
AUTORIUS:
Milda
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
820 gramų grietinėlės
2 skardinės karamelizuoto kondensuoto pieno
330 gramų miltai
300 gramų cukraus
200 gramų grietinės
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų sviesto
100 gramų žemės riešutų
2 vienetai kiaušinių
50 mililitrų pieno
1 arbatinis šaukštelis sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame biskvitą. Įmušame 2 kiaušinius, suberiame 200 g cukraus. Elektriniu plakikliu išplakame iki beveik baltos masės.
2.
Į masę įdedame 200 g Rududu. Plakame. Beriame 330 g. miltus. Maišome.
3.
Iš 200 g. grietinės paimame 1 valg. šaukštą grietinės ir sumaišome su 1 arbatiniu šaukšteliu sodos (nugesiname). Likusią grietinę sudedame į masę. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.
4.
Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180 C temperatūroje apie 45 – 60 minučių, kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas.
5.
Gerai atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis.
6.
Šokoladinis pertepimas: 100 g šokolado ištirpinti su 50 ml pieno ant silpnos ugnies.
7.
Grietinėlės kremas: 400 g grietinės sumaišyti su 2 valg. šaukštais cukraus. Tada viską išplakti iki standumo.
8.
Sviestinis kremas: 270 g “Rududu” ir 100 g sviesto palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.
9.
Torto surinkimas: į torto formą dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu.
10.
Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings.
11.
Karamelinis ganašas: užvirinti 420 g grietinėlės (geriausia 36 proc.), nukelti nuo ugnies, įdėti 200 g "Rududu".
12.
Išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dėti į šaldytuvą ir gerai atšaldyti (atvėsus galima dėti į šaldiklį trumpam), išplakti elektriniu plakikliu iki standžios masės.
13.
Išėmus tortą iš torto formos, papuošti karameliniu ganašu. Skanaus :)

Tortas “Snickers”

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Gaminame biskvitą. Įmušame 2 kiaušinius, suberiame 200 g cukraus. Elektriniu plakikliu išplakame iki beveik baltos masės.

  2. Į masę įdedame 200 g Rududu. Plakame. Beriame 330 g. miltus. Maišome.

  3. Iš 200 g. grietinės paimame 1 valg. šaukštą grietinės ir sumaišome su 1 arbatiniu šaukšteliu sodos (nugesiname). Likusią grietinę sudedame į masę. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.

  4. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180 C temperatūroje apie 45 – 60 minučių, kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas.

  5. Gerai atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis.

  6. Šokoladinis pertepimas: 100 g šokolado ištirpinti su 50 ml pieno ant silpnos ugnies.

  7. Grietinėlės kremas: 400 g grietinės sumaišyti su 2 valg. šaukštais cukraus. Tada viską išplakti iki standumo.

  8. Sviestinis kremas: 270 g “Rududu” ir 100 g sviesto palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.

  9. Torto surinkimas: į torto formą dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu.

  10. Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings.

  11. Karamelinis ganašas: užvirinti 420 g grietinėlės (geriausia 36 proc.), nukelti nuo ugnies, įdėti 200 g "Rududu".

  12. Išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dėti į šaldytuvą ir gerai atšaldyti (atvėsus galima dėti į šaldiklį trumpam), išplakti elektriniu plakikliu iki standžios masės.

  13. Išėmus tortą iš torto formos, papuošti karameliniu ganašu. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Milda

Komentarai (3)


  • Alma 2019-06-23 12:44

    O koks kepimo formos dydis 28, 26?


  • Lora 2017-07-02 15:52

    Mano megstamas tortas tikrai labai geras. Rekomenduoju


  • Greta 2017-07-02 12:19

    Būtų gerai su receptu pateikti ir torto pjūvio nuotrauką. Visiškai neaišku, kas viduje - neinformatyvu


Daugiau receptų