Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas "Šokoladinė mėta"
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Torto recepto idėja gimė, kai per klaidą nusipirkau jogurto su mėtomis... Kadangi seniai nebuvau kepus torto sau, tad sukūriau mėtų skonio torto receptuką. Ingredientai skirti Torto recepto idėja gimė, kai per klaidą nusipirkau jogurto su mėtomis... Kadangi seniai nebuvau kepus torto sau, tad sukūriau mėtų skonio torto receptuką. Ingredientai skirti 20 cm. apvaliai formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
6 valgomieji šaukštai cukraus
4 valgomieji šaukštai miltai
4 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 valgomasis šaukštas krakmolo
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Sulaistymui:
4 valgomieji šaukštai mėtų sirupo
Jogurtiniam kremui:
200 mililitrų jogurto
150 mililitrų grietinėlės
3 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai mėtų sirupo
10 gramų želatinos
Šokoladiniam kremui:
100 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų grietinėlės
25 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai mėtų sirupo
5 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame biskvitą: atskiriame trynius nuo baltymų.
2.
Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui pilame vandenį ir plakame masę iki šviesiai geltonos, tirštėti pradėjusios masės.
3.
Baltymus gerai išplakame iki standumo (paviršius turi būti lygus, blizgantis, masė apvertus dubenį turi laikytis, nekeisti formos!). Sudedame baltymus į trynių masę, viską labai atsargiai šaukštu išmaišome, kad baltymai nesukristų.
4.
Sumaišome miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Persijojame per sietelį ir suberiame į turimą kiaušinių masę. Viską vėl labai atsargiai, lėtai šaukštu išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų.
5.
Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus.
6.
Ruošiame jogurtinį kremą: užpilame želatiną 30 ml vandens ir paliekame išbrinkti.
7.
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Jogurtą sumaišome su sirupu.
8.
Želatiną ištirpiname, atvėsiname, ir po vieną šaukštą pilame į jogurtą jį maišydami. Sudedame grietinėlę ir atsargiai išmaišome, kad nesukristų. Kremą pastatome į šaldytuvą, kad truputį sutvirtėtų (apie 15 min.)
9.
Ruošiame šokoladinį kremą: želatiną užpilame 15 ml. grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Likusią grietinėlę išplakame iki standumo ir pastatome į šaldytuvą.
10.
Šokoladą sulaužome gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant mažos ugnies ištirpiname. Į karštą šokoladą dedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ištirps (jei nelabai tirpsta, pastatykite trumpam ant viryklės). Supilame mėtinį sirupą.
11.
Šokoladinę masę atvėsiname ir sudedame grietinėlę, šaukštu atsargiai išmaišome, kad grietinėlė nesukristų. Taip pat galima trumpam pastatyti į šaldytuvą, kad kremas nebūtų labai skystas (bet reikia karts nuo karto pamaišyti).
12.
Surenkame tortą: dedame į formą vieną biskvitą, sulaistome sirupu, pilame jogurtinį kremą. Dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, pilame šokoladinį kremą, uždengiame trečiu biskvitu.
13.
Stingdome tortą šaldytuve. Geriausia per naktį.
14.
Puošiame pagal savo norus ir poreikius :) Aš aptepiau sviestiniu kremu, šonus apibarsčiau tarkuotu šokoladu, o ant viršaus kakavos milteliai. Ir drugeliai, kurių turėjau likusių nuo tortų dekoracijų darymo :) Skanaus!

Tortas "Šokoladinė mėta"

Recepto autorius: Torto recepto idėja gimė, kai per klaidą nusipirkau jogurto su mėtomis... Kadangi seniai nebuvau kepus torto sau, tad sukūriau mėtų skonio torto receptuką. Ingredientai skirti ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Biskvitui: Sulaistymui: Jogurtiniam kremui: Šokoladiniam kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Gaminame biskvitą: atskiriame trynius nuo baltymų.

  2. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui pilame vandenį ir plakame masę iki šviesiai geltonos, tirštėti pradėjusios masės.

  3. Baltymus gerai išplakame iki standumo (paviršius turi būti lygus, blizgantis, masė apvertus dubenį turi laikytis, nekeisti formos!). Sudedame baltymus į trynių masę, viską labai atsargiai šaukštu išmaišome, kad baltymai nesukristų.

  4. Sumaišome miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Persijojame per sietelį ir suberiame į turimą kiaušinių masę. Viską vėl labai atsargiai, lėtai šaukštu išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų.

  5. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus.

  6. Ruošiame jogurtinį kremą: užpilame želatiną 30 ml vandens ir paliekame išbrinkti.

  7. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Jogurtą sumaišome su sirupu.

  8. Želatiną ištirpiname, atvėsiname, ir po vieną šaukštą pilame į jogurtą jį maišydami. Sudedame grietinėlę ir atsargiai išmaišome, kad nesukristų. Kremą pastatome į šaldytuvą, kad truputį sutvirtėtų (apie 15 min.)

  9. Ruošiame šokoladinį kremą: želatiną užpilame 15 ml. grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Likusią grietinėlę išplakame iki standumo ir pastatome į šaldytuvą.

  10. Šokoladą sulaužome gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant mažos ugnies ištirpiname. Į karštą šokoladą dedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ištirps (jei nelabai tirpsta, pastatykite trumpam ant viryklės). Supilame mėtinį sirupą.

  11. Šokoladinę masę atvėsiname ir sudedame grietinėlę, šaukštu atsargiai išmaišome, kad grietinėlė nesukristų. Taip pat galima trumpam pastatyti į šaldytuvą, kad kremas nebūtų labai skystas (bet reikia karts nuo karto pamaišyti).

  12. Surenkame tortą: dedame į formą vieną biskvitą, sulaistome sirupu, pilame jogurtinį kremą. Dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, pilame šokoladinį kremą, uždengiame trečiu biskvitu.

  13. Stingdome tortą šaldytuve. Geriausia per naktį.

  14. Puošiame pagal savo norus ir poreikius :) Aš aptepiau sviestiniu kremu, šonus apibarsčiau tarkuotu šokoladu, o ant viršaus kakavos milteliai. Ir drugeliai, kurių turėjau likusių nuo tortų dekoracijų darymo :) Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai

Komentarai (1)


  • skaite 2017-09-05 18:49

    Llllllooa=D


Daugiau receptų