Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas „Staigmena“
AUTORIUS:
Rūta
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
1 valgomasis šaukštas krakmolo
4 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakiau su cukrumi. Įmaišiau miltus ir krakmolą, du šaukštelius kakavos miltelių, 1 šaukštelį kepimo miltelių, augalinį aliejų.
Tešlą supyliau į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepiau 25 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Kai iškepė, leidau atvėsti iki kambario temperatūros.

Reikės:
0,5 l vandens
200 g sviesto
2,5 stikl. miltų
6 kiaušiniai
žiupsnelis druskos

Gaminsime tešlos juosteles.
Į puodą supyliau vandenį, ištirpintą sviestą, druskos. Išmaišiau. Nuolat maišant subėriau miltus. Kaitinau ir maišiau masę tol, kol tešla susiformavo į vieną kamuolį. Nuėmiau nuo ugnies. Leidau šiek tiek pravėsti ir su mikseriu į tešlą įmaišiau kiaušinius.
Iš tešlos suformavau juosteles 5cm pločio ir 17 cm ilgio. Orkaitėje kepiau apie 20 min. (200 laipsnių).

Pravėsusį pyrago padą nuėmiau nuo kepimo popieriaus, užpyliau ištirpintu šokoladu (150 g) ir įdėjau į šaldytuvą, kad šokoladas sustengtų. Sustengusį padą su šokoladu apverčiau. Braškes (20) įsukau į iškeptas juosteles.
Viską užpyliau braškių žele-mišiniu.

Žele mišiniui:

2 šaukštai cukraus
800 ml jogurto ar maskarpone sūrio
20 g želatinos
450 g braškių

Braškes sutryniau ir sumaišiau su cukrumi. Braškių ir cukraus masę išplakiau su grietinėle bei ištirpinta želatina.

Pyragą laikiau šaldytuve per naktį. Ryte jau buvo galima valgyti.
Pyragą galima ir dekoruoti, papuošimui tinka viskas, ką mėgstate.

Skanaus! :)

Tortas „Staigmena“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakiau su cukrumi. Įmaišiau miltus ir krakmolą, du šaukštelius kakavos miltelių, 1 šaukštelį kepimo miltelių, augalinį aliejų.
Tešlą supyliau į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepiau 25 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Kai iškepė, leidau atvėsti iki kambario temperatūros.

Reikės:
0,5 l vandens
200 g sviesto
2,5 stikl. miltų
6 kiaušiniai
žiupsnelis druskos

Gaminsime tešlos juosteles.
Į puodą supyliau vandenį, ištirpintą sviestą, druskos. Išmaišiau. Nuolat maišant subėriau miltus. Kaitinau ir maišiau masę tol, kol tešla susiformavo į vieną kamuolį. Nuėmiau nuo ugnies. Leidau šiek tiek pravėsti ir su mikseriu į tešlą įmaišiau kiaušinius.
Iš tešlos suformavau juosteles 5cm pločio ir 17 cm ilgio. Orkaitėje kepiau apie 20 min. (200 laipsnių).

Pravėsusį pyrago padą nuėmiau nuo kepimo popieriaus, užpyliau ištirpintu šokoladu (150 g) ir įdėjau į šaldytuvą, kad šokoladas sustengtų. Sustengusį padą su šokoladu apverčiau. Braškes (20) įsukau į iškeptas juosteles.
Viską užpyliau braškių žele-mišiniu.

Žele mišiniui:

2 šaukštai cukraus
800 ml jogurto ar maskarpone sūrio
20 g želatinos
450 g braškių

Braškes sutryniau ir sumaišiau su cukrumi. Braškių ir cukraus masę išplakiau su grietinėle bei ištirpinta želatina.

Pyragą laikiau šaldytuve per naktį. Ryte jau buvo galima valgyti.
Pyragą galima ir dekoruoti, papuošimui tinka viskas, ką mėgstate.

Skanaus! :)

Receptą atsiuntė Rūta

Komentarai (4)


  • Viktorija 2013-03-31 13:33

    Gal tortas ir neblogas būtų, bet pirmiausia reikia iššifruoti tą receptą, kuris yra visiškai padrikas, išmėtytas be logikos.


  • Vaiva 2011-09-12 21:05

    recepte rasoma zele misiniui,kad reikes 800ml jogurto arba maskarpones surio,bet toliau rasoma,kad braskiu ir cukraus mase isplakiau su grietinele. tai kaip dabar suprasti? :-)


  • Rima 2011-09-09 15:00

    ant pagrindo torto ir užpilte žele :) Juk parašyta ir iš foto matosi ":)


  • Lina 2011-09-08 18:09

    O kur tas susuktas braskes deti nelabai supratau :galvoju: siaip labai idomus tortukas atrodo :parselis:


Daugiau receptų