Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas su mascarponės sūriu
AUTORIUS:
mia30
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės cukraus
85 gramai margarino
3 lašai vanilės (esencija su grietinėle)
1 stiklinė žemės riešutų
4 vienetai kiaušinių
2 vienetai sausainių (arbatiniai, pakeliai)
1 stiklinė grietinės
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek karamelės
500 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.

2. Nedidelę formą iškloti su folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius 0,5 stiklinės smulkintų riešutų, 1/4 cukraus ir sviestą, sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10 min.

3. Į atskirą dubenį sudėti mascarponės sūrį, stiklinę cukraus, vanilės ir grietinėlės esenciją ir kepimo miltelius, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti. Masę supilti ant pyrago pagrindo.

4. Kepti - 35 min (Jei kepsit ilgiau, vėliau tortas gali įtrūkti). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4 val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.

Skanaus :)

Tortas su mascarponės sūriu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.

2. Nedidelę formą iškloti su folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius 0,5 stiklinės smulkintų riešutų, 1/4 cukraus ir sviestą, sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10 min.

3. Į atskirą dubenį sudėti mascarponės sūrį, stiklinę cukraus, vanilės ir grietinėlės esenciją ir kepimo miltelius, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti. Masę supilti ant pyrago pagrindo.

4. Kepti - 35 min (Jei kepsit ilgiau, vėliau tortas gali įtrūkti). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4 val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė mia30

Komentarai (12)


  • mia30 2011-10-18 13:22

    - 300 g smulkaus cukraus
    - 50 g sūdyto sviesto
    - 20 cl (200ml) grietinėlės

    Paruošimas:

    Puode įberti 1/3 cukraus ir katinti iki skystos karamelės. Įberti antrą dalį cukraus, palikti lydytis, po to suberti likusią dalį cukraus ir vėl palikti lydyti iki skystos karamelės.

    Kai cukrus gerai išsilydo, nuimti nuo ugnies ir vėl užvirti su sviestu, po to įpilti grietinėlės.
    Perkelti ant silpnos ugnies ir nuolat mašyti, iki masė taps vientisa karamele.

    Reikia kantriai maišyti, kad masė taptų vientisa, nes supylus grietinėlę, cukrus pradeda kietėti - tuo momentu reikia gerai pamaišyti masę.Virimas 30 min.


  • Aneta 2011-10-18 12:43

    kokia karamele deti ant virsaus??


  • Inga 2011-10-18 11:12

    aciu jums,tiesiog pasitikslinu;)


  • mia30 2011-10-18 11:06

    cia nera lakstu, cia vienas padas ir daugiau mase dedama.Isiskaitykit atydziai ir suprasit.Sekmes!


  • mia30 2011-10-18 11:04

    Inga: taigi parasyta,kad 2vnt pak. sausainiu. O orkaite ykaitinti mazdaug 180 laipsniu.


  • Inga 2011-10-18 08:30

    labai zaviai atrodo,bet man neaiskiai parasyta!kiek reikia sausainiu?kokioj temperaturoj kepti pati torta?kiek reikia lakstu siam tortui?aciu uz ats ;-)


  • Inga 2011-10-18 08:28

    nu labai zaviai atrodo sis tortas,bet man neaiskiai viskas aprasyta!kiek reikia tu sausainiu?ar uztenka tik vieno laksto pertepimui?????aciu uz ats. ;-)


  • Ugne 2011-03-30 17:38

    :bravo: Pyragas isejo NEREALUS.....
    Jeigu kas galvoja ar si pyraga kepti ar nekepti, tai atsakymas turi buti: KEPTI.....
    :jee:


  • mia30 2010-12-22 21:18

    Kukus ka cia uz mane atsakineji:)
    Aciu merginos.Ziauriai skanus.


  • kukus 2010-12-19 22:06

    Aciu, smagu,kad patinka. man ir patiko.:)


Daugiau receptų