Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas su obuoliniu kremu
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (įdarui)
200 gramų cukraus (biskvitui)
50 gramų cukraus (įdarui)
100 gramų krakmolo (biskvitui)
750 gramų obuolių (įdarui)
4 vienetai kiaušinių (biskvitui)
100 gramų kvietinių miltų (biskvitui)
250 gramų grietinėlės (riebi, įdarui)
200 gramų sviesto (ar margarinas, biskvitui)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (biskvitui)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (biskvitui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti penkis 22 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 1/5 tešlos. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 9 - 10 min. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių. Obuolius nulupti, supjaustyti į skilteles. Skilteles sudėti į puodą, užpilti trupučiu vandens, suberti cukrų ir virti, kol obuoliai suminkštės. Blenderiu sutrinti į tyrę. Tyrę atsargiai pakaitinti, nuolat maišant, kol masė labai sutirštės (išgaruos vanduo). Ataušinti. Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į obuolių tyrę. Kremą pagardinti cinamonu ir, jei obuoliai nebuvo pakankamai gardūs, įpilti vienos citrinos sultis. Biskvitus pertepti obuoliniu kremu ir sudėti vieną ant kito. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Puošti pagal fantaziją: galima tiesiog aplyginti kraštus, viršų pabarstyti cukraus pudra, galima puošti pabarstukais, tarkuotu šokoladu ar marcipanų mase. Šiuo atveju puošta Dr.Oerkes Regal-Ice balta mase, taip pat ir gėlytės, lapukai iš jo formuoti. Skanaus!

Tortas su obuoliniu kremu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti penkis 22 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 1/5 tešlos. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 9 - 10 min. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių. Obuolius nulupti, supjaustyti į skilteles. Skilteles sudėti į puodą, užpilti trupučiu vandens, suberti cukrų ir virti, kol obuoliai suminkštės. Blenderiu sutrinti į tyrę. Tyrę atsargiai pakaitinti, nuolat maišant, kol masė labai sutirštės (išgaruos vanduo). Ataušinti. Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į obuolių tyrę. Kremą pagardinti cinamonu ir, jei obuoliai nebuvo pakankamai gardūs, įpilti vienos citrinos sultis. Biskvitus pertepti obuoliniu kremu ir sudėti vieną ant kito. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Puošti pagal fantaziją: galima tiesiog aplyginti kraštus, viršų pabarstyti cukraus pudra, galima puošti pabarstukais, tarkuotu šokoladu ar marcipanų mase. Šiuo atveju puošta Dr.Oerkes Regal-Ice balta mase, taip pat ir gėlytės, lapukai iš jo formuoti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų