Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas su varške ir juodaisiais serbentais
AUTORIUS:
Jovita
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus (+ 2 šaukštai)
1.5 stiklinės juodųjų serbentų (šaldyti/švieži)
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai vandens
200 gramų grietinėlės (35 % riebumo)
400 gramų varškės
1 valgomasis šaukštas aliejaus
1.75 valgomojo šaukšto želatinos
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biskvitui plakti kiaušinius su 2 šaukštais cukraus, kol masė padvigubės.
Nenustojus plakti pilti aliejų, atsargiai berti persijotus miltus, kepimo miltelius ir toliau ramiai plakti, kol masė taps vienalytė.
Į tortinės formą, patiestą kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 15—20 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Varškės kremui išbrinkiname 1 šaukštą želatinos, užpilant 45 ml šalto vandens ir palaikant apie 15— 20 min.
Varškę ištrinti su trintuvu, kad neliktų grūdelių.
Išplakti grietinėlę su 0,5 stiklinės cukraus iki standumo ir viską sumaišyti.
Ištirpinti pabrinkintą želatiną mikrobangų krosnelėje (NEUŽVIRINTI!) ir, kai atvėsta, sumaišyti su varškės mase.
Pagamintą kremą supilti ant tortinėje įstatyto biskvito ir palikti šaldytuve pastingti.
Tuo metu gaminame juodųjų serbentų užpilą. 0,75 šaukšto želatinos užpilti 30 ml vandens ir palikti išbrinkti.
Juoduosius serbentus (ar kitas uogas) sudėti į puodą, įpilti šlakelį vandens, berti 0,5 stiklinės cukraus ir lėtai virti, kol cukrus ištirps.
Į pagamintą karštą sirupą supilti želatiną ir išmaišyti ir, kai atvėsta, užpilti ant sustingusio varškės sluoksnio.
Palaikyti šaltai, kol sustings.
Skanaus.

Tortas su varške ir juodaisiais serbentais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Biskvitui plakti kiaušinius su 2 šaukštais cukraus, kol masė padvigubės.
Nenustojus plakti pilti aliejų, atsargiai berti persijotus miltus, kepimo miltelius ir toliau ramiai plakti, kol masė taps vienalytė.
Į tortinės formą, patiestą kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 15—20 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Varškės kremui išbrinkiname 1 šaukštą želatinos, užpilant 45 ml šalto vandens ir palaikant apie 15— 20 min.
Varškę ištrinti su trintuvu, kad neliktų grūdelių.
Išplakti grietinėlę su 0,5 stiklinės cukraus iki standumo ir viską sumaišyti.
Ištirpinti pabrinkintą želatiną mikrobangų krosnelėje (NEUŽVIRINTI!) ir, kai atvėsta, sumaišyti su varškės mase.
Pagamintą kremą supilti ant tortinėje įstatyto biskvito ir palikti šaldytuve pastingti.
Tuo metu gaminame juodųjų serbentų užpilą. 0,75 šaukšto želatinos užpilti 30 ml vandens ir palikti išbrinkti.
Juoduosius serbentus (ar kitas uogas) sudėti į puodą, įpilti šlakelį vandens, berti 0,5 stiklinės cukraus ir lėtai virti, kol cukrus ištirps.
Į pagamintą karštą sirupą supilti želatiną ir išmaišyti ir, kai atvėsta, užpilti ant sustingusio varškės sluoksnio.
Palaikyti šaltai, kol sustings.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Jovita

Komentarai (3)


  • DVD 2012-06-03 15:41

    :super: kaip parduotuvej


  • Ieva 2012-02-13 00:00

    Kaip suprantu varske reikia sumaisyti su grietinele? O kiek laiko tuomet reikia saldytuve laikyti varske?


  • daiva 2012-01-26 18:59

    :-) dariau si torta,gavosi lb gerai,ir toks koks ir pavaizduotas nuotraukoje,aciu uz si recepta.


Daugiau receptų