Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tradicinė pica
AUTORIUS:
justelez
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
250 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis druskos (nubrauktas)
20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dar reikės:
2 svogūnų
2 pomidorų
1 ilgojo agurko
6 pievagrybių
500 g fermentinio sūrio
8 pieniškų dešrelių

Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę. Pašildykite maždaug 160 ml vandens. Į miltų duobutę sudėkite ištirpintas mieles, suberkite cukrų, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų nuo duobutės kraštų. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 20 min, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą suberkite druską, likusį vandenį, aliejų ir išminkykite tešlą. Vėliau ją 10 min smarkiai minkykite ant pamiltuoto stalviršio vis pamušdami ir patempdami į ilgį. Iš tešlos suformuokite rutulį, aptepkite aliejumi ir 2 val palikite šiltai, kad pakiltų, tešlos tūris turi padvigubėti. Tada tešlą dar kartą gerai išminkykite ir padalykite į dvi dalis, iš jų iškočiokite du papločius.
Supjaustykite svogūnus, pomidorus, agurkus, dešreles, pievagrybius griežinėliais, sutarkuokite sūrį. Papločius aptepkite aliejumi, sudėkite pjaustytas dešreles, pievagrybius, svogūnus, pomidorus, agurkus ir apiberkite tarkuotu sūriu. Jau paruoštą picą dar palaikykite 20 min ir dėkite kepti 250 laipsnių orkaitėje, kepkite 15 - 20 min.

Tradicinė pica

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Dar reikės:
2 svogūnų
2 pomidorų
1 ilgojo agurko
6 pievagrybių
500 g fermentinio sūrio
8 pieniškų dešrelių

Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę. Pašildykite maždaug 160 ml vandens. Į miltų duobutę sudėkite ištirpintas mieles, suberkite cukrų, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų nuo duobutės kraštų. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 20 min, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą suberkite druską, likusį vandenį, aliejų ir išminkykite tešlą. Vėliau ją 10 min smarkiai minkykite ant pamiltuoto stalviršio vis pamušdami ir patempdami į ilgį. Iš tešlos suformuokite rutulį, aptepkite aliejumi ir 2 val palikite šiltai, kad pakiltų, tešlos tūris turi padvigubėti. Tada tešlą dar kartą gerai išminkykite ir padalykite į dvi dalis, iš jų iškočiokite du papločius.
Supjaustykite svogūnus, pomidorus, agurkus, dešreles, pievagrybius griežinėliais, sutarkuokite sūrį. Papločius aptepkite aliejumi, sudėkite pjaustytas dešreles, pievagrybius, svogūnus, pomidorus, agurkus ir apiberkite tarkuotu sūriu. Jau paruoštą picą dar palaikykite 20 min ir dėkite kepti 250 laipsnių orkaitėje, kepkite 15 - 20 min.

Receptą atsiuntė justelez

Komentarai (1)


  • Greta 2010-01-31 19:58

    Kaip skaniai atrodo. MMMmmm :jee: :super2:


Daugiau receptų