Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tradiciniai balandėliai su grybais
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 kilogramas kopūstų
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
0.5 stiklinės pomidorų padažo
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
0.5 stiklinės grietinės
šiek tiek sultinio (daržovių, vištienos, ar kiaulienos)
1 stiklinė grybų (sūdyti (arba 100 g džiovintų))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūsto gūžę nuplaukite, išpjaukite kotą, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 12-15 min. Apvirtą gūžę išskirstykite lapais, kūjeliu išmuškite sustorėjimus.
Įdarui grybus sumalkite arba sukapokite. Džiovintus išmirkykite piene, išvirkite, sumalkite ar supjaustykite rėželiais. Pakepinkite juos svieste kartu su smulkintais svogūnais, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, džiūvėsėlius, druską ir gerai išmaišykite.
Ant paruoštų kopūstlapių dėkite įdaro, suvyniokite tūtelės arba voko pavidalu, pavoliokite miltuose ir pakepinkit aliejuje. Paruoštus balandėlius dėkite į indą, užpilkite sultinio ir troškinkite. Baigdami troškinti, supilkite grietinę ir pomidorų padažą.
Valgoma su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.

Tradiciniai balandėliai su grybais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kopūsto gūžę nuplaukite, išpjaukite kotą, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 12-15 min. Apvirtą gūžę išskirstykite lapais, kūjeliu išmuškite sustorėjimus.
Įdarui grybus sumalkite arba sukapokite. Džiovintus išmirkykite piene, išvirkite, sumalkite ar supjaustykite rėželiais. Pakepinkite juos svieste kartu su smulkintais svogūnais, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, džiūvėsėlius, druską ir gerai išmaišykite.
Ant paruoštų kopūstlapių dėkite įdaro, suvyniokite tūtelės arba voko pavidalu, pavoliokite miltuose ir pakepinkit aliejuje. Paruoštus balandėlius dėkite į indą, užpilkite sultinio ir troškinkite. Baigdami troškinti, supilkite grietinę ir pomidorų padažą.
Valgoma su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (1)


  • Romas 2010-07-23 11:36

    nu eisiu bandyt vyrt is manes ne koks povaras bet gal gausis kas :super:


Daugiau receptų