Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tradicinis ispaniškas patiekalas - paelija
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų ryžių
300 gramų vištos filė
40 gramų sultinio (kybeliais (vištienos))
1 vienetas paprikų (raudona)
2 vienetai pomidorų pastos ( (be sėklų))
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
5 skiltelės česnakų
1 žiupsnelis šafrano
100 gramų alyvuogių aliejaus
šiek tiek pipirai (juodi (jei turite, naudokite dar ir baltus))
300 gramų daržovių (įvairios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sultinį paruošti iš sultinio kubelių, trupučio vištienos kauliukų (ką turime). Į įkaitintą aliejų sudėti vištienos(truputį druska įtrintus)smulkintus gabaliukus, apkepti, įpilti truputį vandens ir ištroškinti. Palikti šiltai.
2.
Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus smulkintus žiedeliais, česnaką, papriką, smulkintas daržoves. Pridėti vištienos filė, truputį šafrano ir ,maišant, kepti apie 5 min.
3.
Ryžius perplauti, nusausinti ir apkepti aliejuje apie 5 min., įpilti truputį sultinio, truputį druskos, pipirų ir uždengus pavirti apie 25 min., retkarčiais pamaišant.
4.
Kai ryžiai išbrinks, įpilti dar sultinio, sudėti vištienos gabaliukus, troškintas daržoves, pomidorus, druskos, pipirų, smulkiai pjaustytų žalumynų (galima ir jūros gėrybių,jeigu yra mėgstančių), uždengti ir dar viską pavirti apie 5 min. Galima ir puodą su viskuo talpinti į karštą orkaitę 5 min. troškinimui.

(!) Panašiu principu paruošta ir paelja su makaronais ir jūros gėrybėmis.

Tradicinis ispaniškas patiekalas - paelija

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sultinį paruošti iš sultinio kubelių, trupučio vištienos kauliukų (ką turime). Į įkaitintą aliejų sudėti vištienos(truputį druska įtrintus)smulkintus gabaliukus, apkepti, įpilti truputį vandens ir ištroškinti. Palikti šiltai.

  2. Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus smulkintus žiedeliais, česnaką, papriką, smulkintas daržoves. Pridėti vištienos filė, truputį šafrano ir ,maišant, kepti apie 5 min.

  3. Ryžius perplauti, nusausinti ir apkepti aliejuje apie 5 min., įpilti truputį sultinio, truputį druskos, pipirų ir uždengus pavirti apie 25 min., retkarčiais pamaišant.

  4. Kai ryžiai išbrinks, įpilti dar sultinio, sudėti vištienos gabaliukus, troškintas daržoves, pomidorus, druskos, pipirų, smulkiai pjaustytų žalumynų (galima ir jūros gėrybių,jeigu yra mėgstančių), uždengti ir dar viską pavirti apie 5 min. Galima ir puodą su viskuo talpinti į karštą orkaitę 5 min. troškinimui.

    (!) Panašiu principu paruošta ir paelja su makaronais ir jūros gėrybėmis.

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai (3)


  • daiva 2015-03-25 14:31

    Siaubas o ne paella, 4 skyrius is vis cía ne prie ko. Tradicinis valencijos patiekalas, bet recetas ne prie ko


  • eri 2015-03-24 15:21

    Manau jei rasote recepta turetumete isitikinti'kad gaminimas ir produktai teisingi sio patiekalo...


  • kristina 2014-11-24 04:59

    Visiskai ne taip gaminama paella.Ir tuo labiau ne tradicinis tas jusu receptas.


Daugiau receptų