Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trapios snaigės
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
120 gramų cukraus
100 gramų spanguolių (smulkintos, džiovintos)
5 vanilės (esencija)
245 gramai kvietinių miltų ("Ekstra")
275 gramai sviesto (minkštas)
145 gramai kukurūzų miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi. Persijotus miltus, druską bei vanilę palaipsniui įmaišyti į sviestinę masę.

Suberti smulkintas spanguoles, viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.

Tešlą iškočioti į 3 - 4 cm storio lakštą, išspausti norimos formos sausainėlius, sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 160°C orkaitėje apie 15-20 minučių.

Sausainiai turėtų būti šviesios spalvos, neperkepę. Sausainius pabarstyti cukraus pudra.

Trapios snaigės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi. Persijotus miltus, druską bei vanilę palaipsniui įmaišyti į sviestinę masę.

Suberti smulkintas spanguoles, viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.

Tešlą iškočioti į 3 - 4 cm storio lakštą, išspausti norimos formos sausainėlius, sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 160°C orkaitėje apie 15-20 minučių.

Sausainiai turėtų būti šviesios spalvos, neperkepę. Sausainius pabarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai


Daugiau receptų