Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su jautiena
AUTORIUS:
Rosita
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 valgomieji šaukštai paprikų (rūkyta)
2 vienetai svogūnų
500 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių
3 vienetai kiaušinių (kietai virti)
3 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė pieno (šiltas)
0.25 stiklinės žaliųjų alyvuogių (supjaustytos)
šiek tiek druskos
1 stiklinė sviesto
2 valgomieji šaukštai čili pipirų (milteliai)
1 valgomasis šaukštas raudonėlių (smulkinti)
0.5 valgomojo šaukšto kumino (maltas)
1 sauja svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus ir 0,5 šaukštelio druskos.
Sudėkite 0,5 stiklinės sviesto ir gerai išmaišykite.
Tuomet įdėkite 1 kiaušinio trynį ir maišant palengva supilkite šiltą pieną. Maišykite tol, kol tešla pradeda „lipti“ mikseriu į viršų.
Iš tešlos suformuokite kamuolius, suplokite juos į diskus ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
Po pusvalandžio ant miltais pabarstyto paviršiaus plonai iškočiokite tešlą ir išspauskite apvalaus disko formos blynelius.
Paruoštus blynelius galite laikyti šaldytuve.
Įdarui sumaišykite maltą jautieną, papriką, čili pipirus, kuminus, druską ir juoduosius pipirus.
Didelėje keptuvėje išlydykite likusią 0,5 stiklinės sviesto, sudėkite susmulkintus svogūnus, paskaninkite druska ir kepkite apie 8 minutes, kol svogūnai suminkštės.
Tuomet į tą pačią keptuvę sudėkite mėsą ir dažnai maišant kepinkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa apkeps.
Apkepusią mėsą ir svogūnus palikite atvėsti ir atvėsus sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais ir raudonėliu.
Ant pasiruoštų tešlos blynelių dėkite po šaukštą pasiruošto mišinio, kietai virtų kiaušinių gabaliukus ir supjaustytas alyvuoges.
Blynelių kraštus patepkite išplaktais kiaušinių baltymais, kad geriau suliptų, ir perlenkus pirštais bei šakute sulipinkite pyragėlių kraštus.
Paruoštus pyragaičius padėkite 30 min. į šaldytuvą ir per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Pyragaičius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu ir kepkite apie 25 min.
Patiekite kaip užkandį su mėgstamu padažu.

Trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su jautiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus ir 0,5 šaukštelio druskos.
Sudėkite 0,5 stiklinės sviesto ir gerai išmaišykite.
Tuomet įdėkite 1 kiaušinio trynį ir maišant palengva supilkite šiltą pieną. Maišykite tol, kol tešla pradeda „lipti“ mikseriu į viršų.
Iš tešlos suformuokite kamuolius, suplokite juos į diskus ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
Po pusvalandžio ant miltais pabarstyto paviršiaus plonai iškočiokite tešlą ir išspauskite apvalaus disko formos blynelius.
Paruoštus blynelius galite laikyti šaldytuve.
Įdarui sumaišykite maltą jautieną, papriką, čili pipirus, kuminus, druską ir juoduosius pipirus.
Didelėje keptuvėje išlydykite likusią 0,5 stiklinės sviesto, sudėkite susmulkintus svogūnus, paskaninkite druska ir kepkite apie 8 minutes, kol svogūnai suminkštės.
Tuomet į tą pačią keptuvę sudėkite mėsą ir dažnai maišant kepinkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa apkeps.
Apkepusią mėsą ir svogūnus palikite atvėsti ir atvėsus sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais ir raudonėliu.
Ant pasiruoštų tešlos blynelių dėkite po šaukštą pasiruošto mišinio, kietai virtų kiaušinių gabaliukus ir supjaustytas alyvuoges.
Blynelių kraštus patepkite išplaktais kiaušinių baltymais, kad geriau suliptų, ir perlenkus pirštais bei šakute sulipinkite pyragėlių kraštus.
Paruoštus pyragaičius padėkite 30 min. į šaldytuvą ir per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Pyragaičius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu ir kepkite apie 25 min.
Patiekite kaip užkandį su mėgstamu padažu.

Receptą atsiuntė Rosita

Komentarai (3)


  • Aurelija 2012-01-30 21:24

    Aš asmeniškai esu ir skanesnių tokio stiliaus pyragėlių ragavusi, bet nepasakyčiau, kad šitie blogi, manau, jog juos tiesiog dar galima patobulinti, o šiaip visai nieko. :nezinau:


  • Rebeka 2012-01-30 21:01

    Tokio skanaus kepinėlio dar neteko ragauti! Ačiū labai už receptą, būtinai pasidalinsiu su draugėmis, manau visom patiks, nes šeimyna tai pasigardžiuodama valgė. :taip:


  • Mano receptas 2011-12-06 19:09

    Jau geriau kepti kibinus arba pyragaicius su virta malta mesa.


Daugiau receptų