Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trapios tešlos sausainiai
AUTORIUS:
Aina
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
šiek tiek vanilės
4 vienetai kiaušinių
0.5 kilogramo kvietinių miltų
250 gramų sviesto
30 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestas su cukrumi sukamas, kol masė pasidaro puri.
Į sukamą masę po vieną įmušami kiaušiniai, suberiami miltai su vandenyje tirpintomis mielėmis ir viskas gerai išmaišoma. Palaukiama kol iškils.
Tešla turi būti tokio tirštumo, kad švirkščiama pro konditerinę tūtelę išlaikytų formą.
Jei tešla sušilusi — atvėsinama.
Skardoje įtiestas pergamentinis popierius ištepamas riebalais ir pabarstomas miltais.
Sausainėliai padaromi norimos formos ir kepami labai karštoje, 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai pagels.
Skanaus.

Trapios tešlos sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sviestas su cukrumi sukamas, kol masė pasidaro puri.
Į sukamą masę po vieną įmušami kiaušiniai, suberiami miltai su vandenyje tirpintomis mielėmis ir viskas gerai išmaišoma. Palaukiama kol iškils.
Tešla turi būti tokio tirštumo, kad švirkščiama pro konditerinę tūtelę išlaikytų formą.
Jei tešla sušilusi — atvėsinama.
Skardoje įtiestas pergamentinis popierius ištepamas riebalais ir pabarstomas miltais.
Sausainėliai padaromi norimos formos ir kepami labai karštoje, 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai pagels.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aina

Komentarai (6)


  • (anonimas) 2012-04-13 17:35

    jeigu 0,5 kilogramo miltu mazai, tai kiek tada reikia?


  • viliukas 2010-05-05 13:25

    neilgai 15-20min :) bet sausainiai tikrai skanus, tik miltu reikia daugiau negu parašyta... :-)


  • Kazkas 2010-03-16 14:33

    o kiek laiko reikia kepti? :-(


  • cocacola zero 2010-03-16 14:19

    cool patiekalas ;-)


  • zaza 2010-03-16 14:00

    man patiko :super: :super: :super: :super: 8-|


  • (anonimas) 2009-01-17 21:21

    niam niam 8-| :taip:


Daugiau receptų