Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trapūs ir sultingi kibinai
AUTORIUS:
Agnė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai svogūnų
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
500 gramų kiaulės šoninės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkite sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai.
Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos.
Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite 2 valandoms.
Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykite, įmaišykite susmulkintą svogūną, įberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais ir iškočiokite arba tiesiog išmaigykite pirštais 3-4 mm storumo apskritimus.
Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspauskite ir po to užsukite virvele kraštus.
Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite aliejumi arba plaktu kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog žirklutėmis įpjaukite tešlą, kad liktų skylutės - per jas, iš kibino vidaus, kepimo metu išeis garai ir kibinas neplyš nepageidaujamoje vietoje.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40min.
Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.
P.S. Vietoje sultinio galima ištirpdinti kubelį Galina Blanka arba Maggi 0,5 l verdančio vandens ir įberti susmulkintų krapų. Tuomet juo užsigeriant traškūs ir sultingi kibinai vienas po kito tiesiog tirpsta burnoje.
Skanaus!!!

Trapūs ir sultingi kibinai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkite sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai.
Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos.
Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite 2 valandoms.
Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykite, įmaišykite susmulkintą svogūną, įberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais ir iškočiokite arba tiesiog išmaigykite pirštais 3-4 mm storumo apskritimus.
Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspauskite ir po to užsukite virvele kraštus.
Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite aliejumi arba plaktu kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog žirklutėmis įpjaukite tešlą, kad liktų skylutės - per jas, iš kibino vidaus, kepimo metu išeis garai ir kibinas neplyš nepageidaujamoje vietoje.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40min.
Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.
P.S. Vietoje sultinio galima ištirpdinti kubelį Galina Blanka arba Maggi 0,5 l verdančio vandens ir įberti susmulkintų krapų. Tuomet juo užsigeriant traškūs ir sultingi kibinai vienas po kito tiesiog tirpsta burnoje.
Skanaus!!!

Receptą atsiuntė Agnė

Komentarai (81)


  • Daiva 2017-08-26 16:33

    Truksta kruopstumo! Susukti beli kaip, meste sumesti i skarda


  • GITA 2016-03-24 12:14

    As vietoj sviesto , dedu margarina kepimui EVE .200gr grietines, 200gr margarino.2 kiausiniai. ir miltai. dedu farso ir svogunu tolygiai, juodi pipirai ir buljono skiedziu su vandeniu. Gaunasi labai nuostabus kibinai. Skanaus


  • Inga 2016-01-27 18:25

    Foto kibinai bligai sudeti.... Kas taip deda??!!! Turi buti tarpai!!!!susiklijuos kibinai ir isbegs sultys!!!


  • aldonyte 2016-01-12 20:58

    Iabai skaniai isejo


  • Gintas 2015-12-30 13:48

    Labas. Shane. Ta. Izbandziau


  • Renata 2015-11-17 16:43

    Tikrai neblogi kibinai


  • kulinarecia 2015-05-16 13:22

    Labai skaniai gavosi, tesla nuostabaus skonio. Dariau su kiaulienos farsu, bet gavosi neblogai, tik svoguno teko deti maziau. O virsaus nebadziau, vidus buvo sultingas ir nei vienas neplyso. Gal per plona tesla padarote, kad plysta?


  • Diana 2015-04-13 23:38

    As su sakute prabadziau kibinu virsu,ne garai isejo,o visas mesos sultingumas,sausi gavosi.O neprabadzius,tai patys sutrukinejo ir isbegomesos skystis.Kaip daryti kad nesuplistu..?


  • Andzela 2015-02-10 23:14

    Vietoj grietines idejau jogurto naturalaus 200g tesla gavosi super patiko visai seimai aciu uz recepta ;)


  • Daniel 2014-12-13 21:41

    Iš mano recepto gaunasi 24 kibinai po 80 gramu tešlos.


Daugiau receptų