Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trapus mėlynių pyragas
AUTORIUS:
Laimutė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek cukraus pudros
1 stiklinė cukraus
4 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų)
4 stiklinės mėlinių (šaldytos/šviežios)
1 arbatinis šaukštelis vanilės
1 vienetas kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
1 stiklinė sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą patepkite sviestu bei pabarstykite miltais.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite 3 stiklines miltų, 0,75 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir tarkuotą 1 citrinos žievelę.
Sviestą smulkiai supjaustykite, sumaišykite su biriais ingredientais ir galiausiai su kiaušinu.
Kitame dubenyje sumaišykite 0,25 stiklinės cukraus, kukurūzų krakmolą, 1 citrinos sultis, sudėkite mėlynes ir viską išmaišykite.
Išklokite dviem trečdaliais tešlos kepimo skardą, sudėkite uogų masę ir viską aptrupinkite likusia tešla.
Kepkite apie 45-60 min. arba, kol viršus truputį paruduos.
Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite ir tada supjaustykite kvadratėliais.
Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Šaldytuve šis pyragas išsilaikys net keletą dienų.
Skanaus.

Trapus mėlynių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą patepkite sviestu bei pabarstykite miltais.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite 3 stiklines miltų, 0,75 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir tarkuotą 1 citrinos žievelę.
Sviestą smulkiai supjaustykite, sumaišykite su biriais ingredientais ir galiausiai su kiaušinu.
Kitame dubenyje sumaišykite 0,25 stiklinės cukraus, kukurūzų krakmolą, 1 citrinos sultis, sudėkite mėlynes ir viską išmaišykite.
Išklokite dviem trečdaliais tešlos kepimo skardą, sudėkite uogų masę ir viską aptrupinkite likusia tešla.
Kepkite apie 45-60 min. arba, kol viršus truputį paruduos.
Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite ir tada supjaustykite kvadratėliais.
Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Šaldytuve šis pyragas išsilaikys net keletą dienų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Laimutė

Komentarai (2)


  • Rasa 2012-01-15 10:51

    Aš tai irgi nesuprantu ,,šeimininkių", matuojančių sviestą stiklinėmis:)


  • Rasa 2012-01-14 14:35

    sugalvok tu man sviesta stiklinem matuot:)))


Daugiau receptų