Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trapūs narstukai
AUTORIUS:
Ligita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
4 vienetai kiaušinių (tryniai)
2.5 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 valgomasis šaukštas grietinės
50 mililitrų spirito
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltai išsijojami į dubenį ir sumaišomi su cukrumi bei druską.
Į dubenį su miltais įmušami 2 kiaušiniai, sudedami 4 kiaušinių tryniai, sviestas, grietinė bei spiritas ir viskas gerai išminkoma.
Tešla 1 valandai padedama į šaldytuvą.
Po 1 valandos tešla plonai iškočiojame ir supjaustoma rombais.
Kiekvieno rombo viduryje truputį įpjaunama ir sunarstomi narstykai.
Narstukai kepami gerai įkaitintame aliejuje, kol įgauna auksinį atspalvį.
Iškeptu narstukai sudedami ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai.
Patiekiami apibarstyti cukraus pudra.

Trapūs narstukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltai išsijojami į dubenį ir sumaišomi su cukrumi bei druską.
Į dubenį su miltais įmušami 2 kiaušiniai, sudedami 4 kiaušinių tryniai, sviestas, grietinė bei spiritas ir viskas gerai išminkoma.
Tešla 1 valandai padedama į šaldytuvą.
Po 1 valandos tešla plonai iškočiojame ir supjaustoma rombais.
Kiekvieno rombo viduryje truputį įpjaunama ir sunarstomi narstykai.
Narstukai kepami gerai įkaitintame aliejuje, kol įgauna auksinį atspalvį.
Iškeptu narstukai sudedami ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai.
Patiekiami apibarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Ligita

Komentarai (13)


  • Niekas 2019-01-24 16:51

    Kažkas smirda obuoliais


  • Diana 2018-11-14 19:31

    https://www.zodynas.lt/terminu-zodynas/Z/zagaras .
    Įvesk terminą
    Žagaras
    žagar|as sausas žabas, virbas, žabaras: Sudžiūvo kaip žagaras Kūrenti egliniais žagarais.

    Na sakykim zmones Lietuviu kalbos jau nebemoka .... Dabar suprantu is kur atsiranda nauji zodziai :))) Nes tiesiog senu zodziu prasmes nebezino kazkas ....


  • Asta 2017-04-27 23:17

    Visi stebisi pavadinimu, bet niekas net neparase, kad pats receptas yra visiskas s... Nieko panasaus i zagarelius. Gaila, kad sio puslapio administratoriai nesugeba atskirti grudo nuo sudo.


  • laima 2015-11-04 14:30

    koks skirtumas,kas nori tas supranta,kaip pavadinsi taip nesugadinsi,pvz.vaflius as vadinu languotais sausainiais,graziau skamba.spirito yra rusu pardej.


  • Simone 2015-02-17 10:28

    O is kur gauti spirito Bent vokietijoje reik su Taschenlampe ieskoti Gal yra Kitas varianta be Spiritus


  • ???? 2015-02-16 21:41

    Narstukai...kuo toliau, tuo mandriau....
    :-D


  • Regina 2014-07-15 19:05

    man žagareliai asociuojasi su žagarais ,o ne su žagre,dar seniau jie buvo skrustai,o narstukai- naujas išradimas


  • Juozas 2013-11-30 20:05

    Narstukai tai eilinis kallbininku isradimas,kad pateisinti ju reikalinguma.


  • Emilija 2013-05-17 17:34

    kas yra zagareliai? :-(


  • Eva 2013-01-25 16:05

    Aciu Jums,Ligita,uz recepta,jis puikus. :super: O ir pavadinimas "Narstukai" man taip graziai ir linksmai nuskambejo,kad nuo siandien tik taip juos ir vadinu. ;-) Na,o kas abejoja,kad cepelinai tie patys didzkukuliai,tai paskaitykit Vikipedijoje ir nereiks gincytis,didieji zinovai. :-p


Daugiau receptų