Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trapus šlapias aguonų pyragas
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
100 aguonų (maltos)
šiek tiek cukraus pudros (pyragui apibarstyti)
50 gramų cukraus
šiek tiek kiaušinių (trynys)
3 valgomieji šaukštai pieno (karštas)
90 vienetų grietinės
šiek tiek razinų
2 valgomieji šaukštai romo
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
1 vienetas citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir įtarkuoti citrinos žievelę. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą 30 minučių.

Į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišyti.

Įkaitinti orkaitę iki 200° C.

Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti į orkaitę (rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėliu).

Kepti 25 - 30 minučių. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Trapus šlapias aguonų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlai. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir įtarkuoti citrinos žievelę. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą 30 minučių.

Į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišyti.

Įkaitinti orkaitę iki 200° C.

Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti į orkaitę (rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėliu).

Kepti 25 - 30 minučių. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (7)


  • Elena 2019-12-14 11:57

    O kiek miltų?


  • birute 2015-02-21 00:19

    Na ir kiek dabar to sviesto? Gal teiksites receptus parasyti iki galo teisingai?


  • Cesarius 2014-08-09 18:34

    vanilinas ir kepimo milteliai chemija didelė.


  • igoris 2014-01-27 15:46

    skanus ir nesunkus. :-) :-) :-) :-


  • (anonimas) 2014-01-04 23:21

    :super: labai skanu :super:


  • Rita 2014-01-03 17:08

    Iskraipe bekeliant recepta..
    Tešlai reikia:
    200 g miltų
    100 g kambario temperatūros sviesto arba kepinių margarino
    25 g cukraus
    2 a.š. vanilinio cukraus
    1 kiaušinio trynys
    90 g grietinės
    1 a.š. kepimo miltelių
    2 a.š. citrinos žievelės

    Aguonų įdarui reikia:
    100 g maltų aguonų
    3 v.š. karšto pieno
    2 šaukštai romo (vietoj jo dėjau keleta lašų romo esencijos)
    50 g cukraus
    2 a.š. vanilinio cukraus
    80 g. razinų
    1 kiaušinio trynys
    likusi citrinos žievelė arba visos citrinos nutarkuota žievelė
    cukraus pudros pyrago apibarstymui


  • Giedre 2014-01-03 16:40

    grietines ,90 vienetu ,ko saukstu ,sauksteliu,o kiek miltu...........


Daugiau receptų