Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Traški menkė saldžiarūgščiame padaže
AUTORIUS:
Ingrida
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų menkių filė
1 stiklinė krakmolo
1.5 stiklinės ananasų sulčių
1 stiklinė aliejaus
3 vienetai kiaušinių baltymų
3 valgomieji šaukštai sojos padažo
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
2 skiltelės česnakų
1 valgomasis šaukštas medaus
šiek tiek prieskonių (žuvies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žuvį sutepame prieskoniais, tada supjaustome mažais kąsneliais. Atskiriame kiaušinio trynį nuo baltymo, suplakame kiaušinio baltymą. Žuvies kąsnelius pamirkome kiaušinio baltymuose ir pavoliojame krakmole. Į įkaitintą keptuvę dedame žuvies gabalėlius ir apkepiname iš abiejų pusių.
2.
Į nedidelį puodą supilame ananasų sultis, jas užviriname. Tada į sultis suberiame smulkiai supjaustytą česnaką, išspaudžiame citriną (arba įpilame citrinų sultis), pilame sojos padažą, įdedame medų. Viską gerai išmaišome ir mašant įdedame krakmolo, kad padažas būtų tirštas. Gautą padažą pilame ant žuvies.

Traški menkė saldžiarūgščiame padaže

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Žuvį sutepame prieskoniais, tada supjaustome mažais kąsneliais. Atskiriame kiaušinio trynį nuo baltymo, suplakame kiaušinio baltymą. Žuvies kąsnelius pamirkome kiaušinio baltymuose ir pavoliojame krakmole. Į įkaitintą keptuvę dedame žuvies gabalėlius ir apkepiname iš abiejų pusių.

  2. Į nedidelį puodą supilame ananasų sultis, jas užviriname. Tada į sultis suberiame smulkiai supjaustytą česnaką, išspaudžiame citriną (arba įpilame citrinų sultis), pilame sojos padažą, įdedame medų. Viską gerai išmaišome ir mašant įdedame krakmolo, kad padažas būtų tirštas. Gautą padažą pilame ant žuvies.

Receptą atsiuntė Ingrida

Komentarai (44)


  • Agata 2019-01-25 22:04

    Dariau su vištiena tai labai patiko


  • Beata 2018-07-17 18:45

    O kiek citrinos..vis ko nors nedaraso


  • Donce 2015-02-16 20:54

    O kokias ananasu sultis naudoti, is konservos nuo ananasu ar paprastas geriamas?


  • Edmundas 2012-09-28 11:54

    Kiek kartų esu bandęs daryti čia aprašytą padažą man nesigauna :-( Įdomu, ką darau ne taip.


  • Ligita 2012-04-16 14:02

    Labai patiko:) Vyras visiškai nevalgo tokio tipo patiekalų, kai derinama vaisiai ir mėsa, paukštiena ar žuvis. Tai kai sužinojo jog ruošiu taip žuvį susiraukė :-? Nuraminau, kad vaisių nebus, o tik sultys :atsiprasau: Ir kagi, po pirmojo kąsnio teišgirdau - Mmmmmmm :super: O baigiant pietauti - buvo karališki, restoraniški pietūs :ok: Šis patiekalas jau mano favorituose. Reikės dabar pamėginti su vištiena. Ačiū :-)


  • lili_tilili_ 2011-12-12 19:28

    Nuostabu! Kiniečių restorane visada paskanauju šios menkės saldžiarūgštės. Taip seniai svajojau apie šio patiekalo gamybą namuose :-) pabandžiau, išėjo geriau nei tikėjausi. Patiko ir draugams ir net mano katei :super:


  • (anonimas) 2011-06-13 12:13

    Labai graziai atrodo :-) klausimas autorei: iki kokio standumo isplakti baltymus?


  • KOHAS 2011-05-17 22:14

    jo reikes pamakalotis, bet labai noriu menkiu, tai darysiu! :soku: ;-)


  • Bachka 2011-04-02 13:25

    Šeima įvertino teigiamai.


  • Visiem 2011-02-04 20:01

    Jaigu ka tai krakmolo idekit 45Saukstus :super:


Daugiau receptų