Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Traški vištiena amerikietiškai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Labai traški, labai gardi vištiena, kurią bevalgant, apsilaižysite pirštelius! Paruošiama visiškai paprastai, o skonis 10 balų. Galite rinktis bet kurias kitas vištienos Labai traški, labai gardi vištiena, kurią bevalgant, apsilaižysite pirštelius! Paruošiama visiškai paprastai, o skonis 10 balų. Galite rinktis bet kurias kitas vištienos dalis, tik jei jos mažesnės, kepkite šiek tiek trumpiau. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
12 vienetų vištienos blauzdelių
300 mililitrų kvietinių miltų (apvoliojimui)
1 arbatinis šaukštelis druskos (apvoliojimui)
0.5 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti, apvoliojimui)
500 mililitrų aliejaus (apytikriai)
Marinatui:
375 mililitrai pasukų
4 valgomieji šaukštai padažo (mėgstamas aštrus)
4 arbatiniai šaukšteliai druskos
2 arbatiniai šaukšteliai kajeno pipirų (arba aitriųjų pipirų milteliai)
2 arbatiniai šaukšteliai svogūnų milteliai (arba granulės)
2 arbatiniai šaukšteliai česnako milteliai (arba granulės)
2 arbatiniai šaukšteliai malti juodieji pipirai
1 arbatinis šaukštelis džiovintas čiobrelis
1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Blauzdeles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2.
Marinatui skirtus sausus prieskonius sumaišome inde, kuriame marinuosite vištos blauzdeles. Sudėkite blauzdeles ir gerai įtrinkite prieskoniais. Uždenkite indą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
3.
Po to blauzdeles užpilkite pasukomis ir aštriu padažu, išmaišykite, uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve pernakt. Jeigu norite kepti greičiau, palikite marinuotis bent kelioms valandoms.
4.
Apvoliojimui dubenyje sumaišome miltus su druska ir pipirais.
5.
Vištos blauzdeles išimame iš marinato, sudedame į kiaurasamtį nuvarvėti.
6.
Įkaitiname apie 500 ml aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies (jeigu keptuvė didesnė, pilkite daugiau aliejaus).
7.
Blauzdeles apvoliojame miltuose taip, kad miltai jas visiškai padengtų. Miltų perteklių šiek tiek nukratome, kad, bekepant, nesviltų keptuvėje.
8.
Blauzdeles po kelias dedame į keptuvę su gerai įkaitusiu aliejumi. Kepame ant vidutinės ugnies 5-6 min. iš vienos pusės, ir tiek pat laiko iš kitos pusės, kol apskrunda išorė ir iškepa vidus.
9.
Iškepusias blauzdeles dedame ant popierinio rankšluosčio, paliekame kelias minutes truputį pravėsti ir iškart patiekiame. Skanaus!

Traški vištiena amerikietiškai

Recepto autorius: Labai traški, labai gardi vištiena, kurią bevalgant, apsilaižysite pirštelius! Paruošiama visiškai paprastai, o skonis 10 balų. Galite rinktis bet kurias kitas vištienos ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Marinatui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Blauzdeles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  2. Marinatui skirtus sausus prieskonius sumaišome inde, kuriame marinuosite vištos blauzdeles. Sudėkite blauzdeles ir gerai įtrinkite prieskoniais. Uždenkite indą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.

  3. Po to blauzdeles užpilkite pasukomis ir aštriu padažu, išmaišykite, uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve pernakt. Jeigu norite kepti greičiau, palikite marinuotis bent kelioms valandoms.

  4. Apvoliojimui dubenyje sumaišome miltus su druska ir pipirais.

  5. Vištos blauzdeles išimame iš marinato, sudedame į kiaurasamtį nuvarvėti.

  6. Įkaitiname apie 500 ml aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies (jeigu keptuvė didesnė, pilkite daugiau aliejaus).

  7. Blauzdeles apvoliojame miltuose taip, kad miltai jas visiškai padengtų. Miltų perteklių šiek tiek nukratome, kad, bekepant, nesviltų keptuvėje.

  8. Blauzdeles po kelias dedame į keptuvę su gerai įkaitusiu aliejumi. Kepame ant vidutinės ugnies 5-6 min. iš vienos pusės, ir tiek pat laiko iš kitos pusės, kol apskrunda išorė ir iškepa vidus.

  9. Iškepusias blauzdeles dedame ant popierinio rankšluosčio, paliekame kelias minutes truputį pravėsti ir iškart patiekiame. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų