Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Traški vištiena su sezamais
AUTORIUS:
Raminta
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai krakmolo
2 valgomieji šaukštai medaus
3 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
500 gramų vištos filė
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai sojos padažo
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių (vištienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną supjaustome maždaug 2-3 cm dydžio gabaliukais, paprieskoniuojame (karis, pipirai, kaledra) ir palaikome maždaug pusvalandį.
Į polietileninį maišelį dedame miltus bei krakmolą ir, sudėjus vištieną, gerai papurtome, kad apsivoliotų.
Kepame gerai įkaitintame aliejuje (puode arba fritiūrinėje).
Geriausia dėti po vieną gabaliuką, kad nesiliestų ir nesuliptų.
Iškeptus vištienos gabaliukus dedame į lėkštę, išklotą virtuviniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.
Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus ir pakepiname sezamus.
Tuomet pilame į keptuvę citrinos sultis, sojos padažą, dedame medų, gerai išmaišome ir kai tik pradeda kristalizuotis beriame į tą keptuvę vištienos gabaliukus ir gerai apvoliojame.
Patiekiame dar karštą su garuose virtais ryžiais.
Skanaus.

Traški vištiena su sezamais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištieną supjaustome maždaug 2-3 cm dydžio gabaliukais, paprieskoniuojame (karis, pipirai, kaledra) ir palaikome maždaug pusvalandį.
Į polietileninį maišelį dedame miltus bei krakmolą ir, sudėjus vištieną, gerai papurtome, kad apsivoliotų.
Kepame gerai įkaitintame aliejuje (puode arba fritiūrinėje).
Geriausia dėti po vieną gabaliuką, kad nesiliestų ir nesuliptų.
Iškeptus vištienos gabaliukus dedame į lėkštę, išklotą virtuviniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.
Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus ir pakepiname sezamus.
Tuomet pilame į keptuvę citrinos sultis, sojos padažą, dedame medų, gerai išmaišome ir kai tik pradeda kristalizuotis beriame į tą keptuvę vištienos gabaliukus ir gerai apvoliojame.
Patiekiame dar karštą su garuose virtais ryžiais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Raminta

Komentarai (21)


  • Ruta 2018-04-22 20:09

    Labai skanu mažoji išranki maistui bet šituos kepsniukus kirto apsilaizydama


  • egis 2018-02-27 15:40

    tapo mekstamiausias vaiku patiekalas.


  • Daiva 2018-01-08 13:25

    Gaminau,visiems patiko kas valge,,,Ačiū,,


  • kristina 2016-11-17 11:11

    Super gavosi. Galvojau vistiena bus kieta, bet ne. Labai minsta, plutele kietesne. Labai labai skanu! P.s. neturejo citrinos,kelis laselius acto ipyliau.


  • Tomy's 2016-01-16 20:26

    Gaminau pagal recepta ir gavosi labai skanu. Plius sezama pakeiciau saulegzazom, gavosi tikrai skaniai. (Citrinos 1/3 ispaudziau)


  • Rita 2016-01-09 15:45

    Gaminau, bet neskanu


  • Gintare 2015-05-06 11:31

    o kiek citrinos sulciu pilti?


  • Vida 2015-02-08 19:07

    As dedu nemazai cesnako i padaza,skanu.


  • Aiva 2014-08-09 23:28

    Labai skanu , patiko ir sveciams.


  • Ausra 2012-05-01 16:53

    labai skanu ir lengva pasigaminti.super :super: :super:


Daugiau receptų