Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Traškios kiaulienos juostelės
AUTORIUS:
Raminta
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
3 gramai imbierų
50 gramų krakmolo
10 gramų porų
350 gramų kiaulienos
1 vienetas kiaušinių (baltymas)
75 mililitrai acto (obuolių)
10 mililitrų sojos padažo
15 mililitrų degtinės
šiek tiek druskos
1 litras aliejaus
15 mililitrų sazemų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos nugarinės arba išpjovos filė išplaunama, apdorojama, supjaustoma juostelėmis (4 cm ilgio ir 0,5 cm pločio). Dubenėlyje nr. 1 suplakamas baltymas, jis sumaišomas su krakmolu (ištirpinamas su 2 šaukštais vandens), įdedama druskos. Dubenėlyje nr.2 sumaišomas obuolių actas, cukrus, druska, degtinė, imbieras, sezamo aliejus, sojų padažas. l l riešutų ar kito aliejus užverdamas atskirame puode. Kiaulienos juosteles apvolioti suplaktu baltymo, krakmolo ir druskos mišiniu iš dubenėlio nr. 1. Į verdantį aliejų sudedamos apvoliotas juosteles ir kepamos, kol jos taps auksinės spalvos, maždaug apie 15 min. Iškeptos juostelės išimamos iš puodo. 50 g aliejus, išimtas iš puodo, kuriame kepė juostelės, sumaišoma su dubenėlio nr. 2 ingredientais, šioje masėje troškinamos keptos juostelės apie 1 min. Valgyti sus ryžiais. Skanaus :)

Traškios kiaulienos juostelės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaulienos nugarinės arba išpjovos filė išplaunama, apdorojama, supjaustoma juostelėmis (4 cm ilgio ir 0,5 cm pločio). Dubenėlyje nr. 1 suplakamas baltymas, jis sumaišomas su krakmolu (ištirpinamas su 2 šaukštais vandens), įdedama druskos. Dubenėlyje nr.2 sumaišomas obuolių actas, cukrus, druska, degtinė, imbieras, sezamo aliejus, sojų padažas. l l riešutų ar kito aliejus užverdamas atskirame puode. Kiaulienos juosteles apvolioti suplaktu baltymo, krakmolo ir druskos mišiniu iš dubenėlio nr. 1. Į verdantį aliejų sudedamos apvoliotas juosteles ir kepamos, kol jos taps auksinės spalvos, maždaug apie 15 min. Iškeptos juostelės išimamos iš puodo. 50 g aliejus, išimtas iš puodo, kuriame kepė juostelės, sumaišoma su dubenėlio nr. 2 ingredientais, šioje masėje troškinamos keptos juostelės apie 1 min. Valgyti sus ryžiais. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Raminta

Komentarai (8)


  • Deimantė 2014-02-18 13:02

    Labai labai skanu! Siūlau visiems pasidaryti :super: :ok: :super2:


  • Andrius 2013-02-23 11:09

    l l riešutų ar kito aliejus užverdamas atskirame puode

    Kaip jus suprantat sita sakini?


  • Daiva 2012-06-30 20:20

    Nerealiai skanu. aciu uz receptuka! :super: :jee:


  • Raminta 2010-12-19 22:43

    čia receptas ir yra iš kinų rožės


  • /gerbeja 2010-12-19 10:29

    ar tikrai isieina traskios juosteles o ne riebaluotos ir minkstos?kinu roziai valgiau traske kiauliena, noreciau ir namuose tokia pasidaryt, bet ar gausis ? ;-)


  • Loreta 2010-11-28 13:25

    Skanumelis !Man labai patiko.Siulau visiems paragauti!


  • Raminta 2010-11-23 08:50

    smagu, kad patiko. aš kepu su būtent tokiu kiekiu acto, bet galima ir mažiau.


  • joranas34 2010-11-21 15:29

    Seimyna valge,net ausys linko,tokiu patiekalu tikrai nustebinsit ir draugus.Klausimas del acto ar jo tikrai dedasi tiek kiek parasyta,nes as pyliau maziau,todel kad man pasirode,kad jo ten daugoka,bet gal as klystu?Bet kokiu atveju tai tikrai labai skanu. :super: :bravo: :super2: :soku: :jee: :soku2:


Daugiau receptų