Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Traškūs greitai pagaminami vafliai
AUTORIUS:
Simona
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
200 gramų sviesto
5 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai grietinės
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 lašas citrinų sultys
180 gramų miltai
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinkite ir palikite trumpam atvėsti.
2.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius trinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps balkšva.
3.
Tuomet supilkite tirpintą sviestą, sudėkite grietinę, citrinos sultys ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
4.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į trynių masę. Lengvai išmaišykite, kol nebesimatys sausų miltų.
5.
Baltymus paplakite iki švelnių putų ir švelniai įmaišykite į vaflių tešlą.
6.
Gerai įkaitinkite vaflių keptuvę ir kiekvienam vafliui dėkite po šaukštą tešlos. Po minutės pažiūrėkite, ar vaflis iškepė, t.y. ar švelniai parudavo, išimkite iš keptuvės ir greitai, kol vaflis dar karštas, susukite jį ir leiskite pilnai atvėsti.

Traškūs greitai pagaminami vafliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištirpinkite ir palikite trumpam atvėsti.

  2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius trinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps balkšva.

  3. Tuomet supilkite tirpintą sviestą, sudėkite grietinę, citrinos sultys ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į trynių masę. Lengvai išmaišykite, kol nebesimatys sausų miltų.

  5. Baltymus paplakite iki švelnių putų ir švelniai įmaišykite į vaflių tešlą.

  6. Gerai įkaitinkite vaflių keptuvę ir kiekvienam vafliui dėkite po šaukštą tešlos. Po minutės pažiūrėkite, ar vaflis iškepė, t.y. ar švelniai parudavo, išimkite iš keptuvės ir greitai, kol vaflis dar karštas, susukite jį ir leiskite pilnai atvėsti.

Receptą atsiuntė Simona

Komentarai (8)


  • laima 2019-05-13 14:44

    galimai skanu


  • Inga 2016-03-11 14:31

    Reikia mokėt kepti o ne cypt čia iš karto durnos kokios ir nekomentuokit jūs daugiau duros


  • SIZI 2016-02-13 20:30

    MAN GAVOSI LABAI LABAI PLONI ,PERMATOMI SPEJU I BURNA ISIDET ISTIRPSTA KAIP SNIEGAS ,BET MAN ASMENISKAI PER SALDUS SKIEDZIAU TESLA SU VANDENIU IR MILTU DAUGIAU DEJAU :)


  • Inga 2015-08-09 18:20

    Tikrai trapūs,sakyčiau net per daug trapūs


  • loreta 2015-04-23 13:25

    O kur gauti vafliu keptuve❔


  • Aha 2015-04-23 13:16

    Kiek suprantu ingredientai iš vieno recepto, o gaminimo eiga - kito... nelabai sutampa :)


  • regina 2015-04-23 10:59

    nereike ne sodos ne kepimo milteliu,cia gi ne blinai.


  • daiva 2015-02-02 22:06

    O ka sudaro tas 1 lasas citrinos sulciu?


Daugiau receptų