Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Traškūs – minkšti amerikietiški sausainiukai be sviesto!
AUTORIUS:
Liucija, lithuanianintheusa.com
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Autorius apie receptą: Tešla pagaminama ypač greitai – viską sumakaluojam ir formuojam! Na, o likusį darbą atlieka orkaitė. Sausainiai skanūs ir tik iškepti, ir pastovėję keletą dienų. Tešla pagaminama ypač greitai – viską sumakaluojam ir formuojam! Na, o likusį darbą atlieka orkaitė. Sausainiai skanūs ir tik iškepti, ir pastovėję keletą dienų. Liucija, lithuanianintheusa.com
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
750 mililitrų cukraus pudros
250 mililitrų šokoladas (gabalėlių ar pabarstukų)
190 mililitrų kakavos (nesaldintos)
2 vienetai kiaušinių baltymų
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolas
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstraktas
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 saujelė karamelizuoti kukurūzų dribsniai (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukraus pudrą, kakavą, krakmolą ir druską sumaišome viename dideliame dubenyje.
2.
Į sausų produktų mišinį sudedame kiaušinių baltymus, kiaušinį, vanilės ekstraktą ir viską gerai iškaišome, kol gauname vientisą masę. Galiausiai įmaišome šokoladinius pabarstukus, galite visų nesudėti, pasilikti šiek tiek pabarstyti prieš kepimą.
3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Dedame po 1 valg. š. tešlos, man gavosi 21 sausainis, priklauso, kokio dydžio sausainių norite – jei norite didesnių, dėkite po daugiau tešlos vienam sausainiui. Kai išdėliosite tešlą, tuomet sušlapinkite rankas šlapiame vandenyje ir suformuokite apvalius sausainius, šiek tiek paplokite, kad būtų plokštesni – maniškiai buvo maždaug 1 cm storio ir 5 cm skersmens. Jei norite, dar galima užbarstyti tų pačių šokoladinių pabarstukų ant viršaus, arba karamelizuotų kukurūzų dribsnių.
4.
Sausainius kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Jei sausainiai plonesni užteks kepti apie 12 min.
5.
Kai sausainiai iškeps – išimkite iš orkaitės ir palikite ant grotelių atvėsti, arba tiesiog išimkite iš kepimo skardos, bet palikite, kad kepimo popieriaus. Kai kurie sausainiai gali sunkiau atlipti nuo popieriaus, bet tuomet į pagalbą užtenka pasitelkti plokščią mentelę.

Traškūs – minkšti amerikietiški sausainiukai be sviesto!

Recepto autorius: Tešla pagaminama ypač greitai – viską sumakaluojam ir formuojam! Na, o likusį darbą atlieka orkaitė. Sausainiai skanūs ir tik iškepti, ir pastovėję keletą dienų. Liucija, lithuanianintheusa.com
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Cukraus pudrą, kakavą, krakmolą ir druską sumaišome viename dideliame dubenyje.

  2. Į sausų produktų mišinį sudedame kiaušinių baltymus, kiaušinį, vanilės ekstraktą ir viską gerai iškaišome, kol gauname vientisą masę. Galiausiai įmaišome šokoladinius pabarstukus, galite visų nesudėti, pasilikti šiek tiek pabarstyti prieš kepimą.

  3. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Dedame po 1 valg. š. tešlos, man gavosi 21 sausainis, priklauso, kokio dydžio sausainių norite – jei norite didesnių, dėkite po daugiau tešlos vienam sausainiui. Kai išdėliosite tešlą, tuomet sušlapinkite rankas šlapiame vandenyje ir suformuokite apvalius sausainius, šiek tiek paplokite, kad būtų plokštesni – maniškiai buvo maždaug 1 cm storio ir 5 cm skersmens. Jei norite, dar galima užbarstyti tų pačių šokoladinių pabarstukų ant viršaus, arba karamelizuotų kukurūzų dribsnių.

  4. Sausainius kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Jei sausainiai plonesni užteks kepti apie 12 min.

  5. Kai sausainiai iškeps – išimkite iš orkaitės ir palikite ant grotelių atvėsti, arba tiesiog išimkite iš kepimo skardos, bet palikite, kad kepimo popieriaus. Kai kurie sausainiai gali sunkiau atlipti nuo popieriaus, bet tuomet į pagalbą užtenka pasitelkti plokščią mentelę.

Receptą atsiuntė Liucija, lithuanianintheusa.com

Komentarai


Daugiau receptų