Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Traškus obuolių pyragas
AUTORIUS:
Eglė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 vienetai kiaušinių ( (M dydžio))
3 valgomieji šaukštai grietinės
1.5 valgomojo šaukšto sviesto
1 valgomasis šaukštas cukraus
300 gramų miltai
Įdarui:
5 vienetai obuolių
3 valgomieji šaukštai cukraus
1.5 arbatinio šaukštelio cinamono
3 arbatiniai šaukšteliai medaus (skystas)
šiek tiek sviesto ((lydyto, iš čia paimame ir tešlai))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gaminimas: Iš kiaušinių, grietinės, cukraus, sviesto ir miltų suminkome nekietą tešlą ir padedame į šoną, kol pasiruošime obuolius įdarui. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.
2.
Tešlą padaliname į 4 dalis, bet viena jų turi but didesnė, apačiai.
3.
26 cm skersmens atidaromą kepimo formą išklojame kepimo popierium. Ant miltuoto paviršiaus kočiojame didžiausią gabalėlį. Jį dedame į formą, padarydami kraštelius.
4.
Tešlą patepame lydytu sviestu, sudėliojame obuolių skilteles, užbarstome šaukštu cukraus, puse šaukštelio cinamono ir apšlakstome šaukšteliu medaus.
5.
Kočiojame antrą tešlos gabalėlį, dedame ant obuolių ir prispaudžiame prie kraštelių, tepame lydytu sviestu, dedame obuolius, barstome cukrum, cinamonu, šlakstome medumi.
Tada kočiojame trečią gabalėlį, dengiame obuolius, prispaudžiame, tepame lydytu sviestu ir t.t.
Paskutiniu iškočiotu tešlos gabalėliu dengiame obuolius, prispaudžiame ir viduryje išpjauname nedidelę skylutę, patepame lydytu sviestu.
6.
Tokį traškų gražuolį šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame 40 - 50 min.
7.
Iškepusį ir truputį pravėsintą apibarstome miltiniu cukrum.
Jei valgysite šiltą, galite patiekti su ledais.

Tikrai labai skanus pyragas...

Traškus obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Gaminimas: Iš kiaušinių, grietinės, cukraus, sviesto ir miltų suminkome nekietą tešlą ir padedame į šoną, kol pasiruošime obuolius įdarui. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.

  2. Tešlą padaliname į 4 dalis, bet viena jų turi but didesnė, apačiai.

  3. 26 cm skersmens atidaromą kepimo formą išklojame kepimo popierium. Ant miltuoto paviršiaus kočiojame didžiausią gabalėlį. Jį dedame į formą, padarydami kraštelius.

  4. Tešlą patepame lydytu sviestu, sudėliojame obuolių skilteles, užbarstome šaukštu cukraus, puse šaukštelio cinamono ir apšlakstome šaukšteliu medaus.

  5. Kočiojame antrą tešlos gabalėlį, dedame ant obuolių ir prispaudžiame prie kraštelių, tepame lydytu sviestu, dedame obuolius, barstome cukrum, cinamonu, šlakstome medumi.
    Tada kočiojame trečią gabalėlį, dengiame obuolius, prispaudžiame, tepame lydytu sviestu ir t.t.
    Paskutiniu iškočiotu tešlos gabalėliu dengiame obuolius, prispaudžiame ir viduryje išpjauname nedidelę skylutę, patepame lydytu sviestu.

  6. Tokį traškų gražuolį šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame 40 - 50 min.

  7. Iškepusį ir truputį pravėsintą apibarstome miltiniu cukrum.
    Jei valgysite šiltą, galite patiekti su ledais.

    Tikrai labai skanus pyragas...

Receptą atsiuntė Eglė

Komentarai (5)


  • Vita 2017-08-30 18:10

    na va pyragas orkaiteje ziuresiu kaip gausis :) bet atrodo tai skaniai :)


  • Inga 2017-03-10 16:30

    Bandau kepti tikiuosi pavyks


  • antonijo 2015-02-17 20:04

    aciū tau Eglute. Labai skanu


  • antonijo 2015-02-17 20:04

    aciū tau Eglute. Labai skanu


  • antonijo 2015-02-17 20:04

    aciū tau Eglute. Labai skanu


Daugiau receptų