Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trešnių uogienė su graikiniais riešutais
AUTORIUS:
Rasa
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
1 kilogramas cukraus
300 gramų graikinių riešutų
1 kilogramas trešnių
1.5 stiklinės vandens
šiek tiek vanilino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš trešnių iškrapštyti kauliukus, neperduriant jų kiaurai.
Graikinius riešutus supjaustyti trešnės kauliuko dydžio gabaliukais.
Įdėti po gabaliuką riešuto į kiekvieną trešnę.
Cukrų ir vandenį užvirinti, nukelti nuo ugnies, užpilti paruoštas trešnes, kad būtų apsemtos ir 3 valandas palaikyti.
Tada virti ant silpnos ugnies, kol uogos taps beveik permatomos.
Sirupas neturi užvirti, kad nekilnotų uogų.
10 minučių iki išjungiant supilti išspaustas citrinų sultis, likus 5 minutėms - suberti vaniliną.
Išdėlioti į sterilius indelius, uždaryti.
Skanaus.

Trešnių uogienė su graikiniais riešutais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš trešnių iškrapštyti kauliukus, neperduriant jų kiaurai.
Graikinius riešutus supjaustyti trešnės kauliuko dydžio gabaliukais.
Įdėti po gabaliuką riešuto į kiekvieną trešnę.
Cukrų ir vandenį užvirinti, nukelti nuo ugnies, užpilti paruoštas trešnes, kad būtų apsemtos ir 3 valandas palaikyti.
Tada virti ant silpnos ugnies, kol uogos taps beveik permatomos.
Sirupas neturi užvirti, kad nekilnotų uogų.
10 minučių iki išjungiant supilti išspaustas citrinų sultis, likus 5 minutėms - suberti vaniliną.
Išdėlioti į sterilius indelius, uždaryti.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Rasa

Komentarai (5)


  • Rita 2015-07-31 21:29

    Dar neišbandžiau šio recepto,bet turėtų būti skanu.☺
    Bent jau taip manau.


  • Regina 2013-07-01 19:37

    Tokios uogienes neviriau, bet bijociau bandyti. Viriau tresniu uogiene, visai neskani. Bet gal citrina ka keicia..Seip tresnias reikia valgyti tik nuo medelio. Skanu..


  • Jurga 2012-01-04 12:32

    Man nepatiko.... Tiek trešnių išnaudojau veltui.... :-(


  • grazina 2010-07-18 11:27

    gal zinot,ka galima daryt,is tresniu,kad issilaikytu per ziema. :-)


  • ...Eva... 2010-06-22 14:00

    skanus patiekalas :-D


Daugiau receptų