Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trinta brokolių sriuba
AUTORIUS:
Jurgita
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
šiek tiek muskato
1 vienetas svogūnų
šiek tiek batono
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
2 stiklinės sultinio
1 vienetas brokolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Brokolį supjaustyti žiedynėliais, bulves ir morkas – nedideliais gabalėliais. Sudėti daržoves į puodą, užpilti vandeniu, įberti žiupsnį druskos ir virti, kol daržovės suminkštės. Svogūną susmulkinti nedideliais kubeliais ir pakepinti svieste. Nuo išvirusių daržovių nupilti vandenį. Sudėti pakepintus svogūnus, supilti sultinį, pieną, pagardinti muskatu, druska ir pipirais. Puodą statyti atgal ant ugnies ir pakaitinti, kol užvirs. Ugnį užgesinti ir sriubą sutrinti su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės. Nedelsiant pilstyti į dubenėlius ir patiekti apibarsčius pjaustytais ir ant sausos keptuvės paskrudintais batono kubeliais. Skanaus!

Trinta brokolių sriuba

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Brokolį supjaustyti žiedynėliais, bulves ir morkas – nedideliais gabalėliais. Sudėti daržoves į puodą, užpilti vandeniu, įberti žiupsnį druskos ir virti, kol daržovės suminkštės. Svogūną susmulkinti nedideliais kubeliais ir pakepinti svieste. Nuo išvirusių daržovių nupilti vandenį. Sudėti pakepintus svogūnus, supilti sultinį, pieną, pagardinti muskatu, druska ir pipirais. Puodą statyti atgal ant ugnies ir pakaitinti, kol užvirs. Ugnį užgesinti ir sriubą sutrinti su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės. Nedelsiant pilstyti į dubenėlius ir patiekti apibarsčius pjaustytais ir ant sausos keptuvės paskrudintais batono kubeliais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų