Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trinta moliūgų sriuba "Skanulė"
AUTORIUS:
aurulis
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
4 česnakų
2 kilogramai moliūgų (nuluptas, šviežas)
3 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 arbatinis šaukštelis garstyčių ("Gardulės")
2 vienetai svogūnų
šiek tiek grietinės
2 vienetai sultinio (jautienos, kubeliai, “Maggi Costilia”)
50 gramų sūris (kietasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išskobiam, nulupam ir kubeliais supjaustom moliūgą. Nuplaunam, nulupam ir kubeliais supjaustom morkas bei bulves. Nulupam česnaką ir svogūną, perpjaunam per pusę, kad verdant sultinys sodresnio skonio gautųsi. Verdam visas daržoves apie 20-25 min, kol suminkštėja. Daržovių nuovirą nupilam į atskirą indą. Į 300 ml šio daržovių sultinio įdedam du sodraus skonio jautienos kubelius, išmaišom, kad gautųsi mėsingo aromato sultinys.

Išvirusias daržoves sutrinam smulkintuvu iki vientisos masės, supilam sultinį, gerai išmaišom, kad pasiskirstytų skystis ir sūrumas. Jei trūksta druskos, pasūdom. Įdedam šaukštelį "Gardulės" grūdėtų garstyčių (labai tinka su slyvom ar persikais, bet ir kiti skoniai tinka) pikantiškumui išgauti. Pateikiam su šaukšteliu grietinės arba užtarkuojam kietojo sūrio. Skanumas neišpasakytas!

Trinta moliūgų sriuba "Skanulė"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išskobiam, nulupam ir kubeliais supjaustom moliūgą. Nuplaunam, nulupam ir kubeliais supjaustom morkas bei bulves. Nulupam česnaką ir svogūną, perpjaunam per pusę, kad verdant sultinys sodresnio skonio gautųsi. Verdam visas daržoves apie 20-25 min, kol suminkštėja. Daržovių nuovirą nupilam į atskirą indą. Į 300 ml šio daržovių sultinio įdedam du sodraus skonio jautienos kubelius, išmaišom, kad gautųsi mėsingo aromato sultinys.

Išvirusias daržoves sutrinam smulkintuvu iki vientisos masės, supilam sultinį, gerai išmaišom, kad pasiskirstytų skystis ir sūrumas. Jei trūksta druskos, pasūdom. Įdedam šaukštelį "Gardulės" grūdėtų garstyčių (labai tinka su slyvom ar persikais, bet ir kiti skoniai tinka) pikantiškumui išgauti. Pateikiam su šaukšteliu grietinės arba užtarkuojam kietojo sūrio. Skanumas neišpasakytas!

Receptą atsiuntė aurulis

Komentarai (2)


  • Olia 2016-10-05 20:08

    Aciu uz recepta.Skanu !!!!


  • kamane 2014-10-11 21:40

    Pirma kart viriau-skanu nesvietiskai. Aciu uz recepta,


Daugiau receptų