Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Troškinta lydeka su grybais
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas lydekų
600 gramų grybų (švieži arba sūdyti)
1 vienetas svogūnų
50 gramų lašinių
1 stiklinė sultinio (daržovių)
1 valgomasis šaukštas sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 valgomasis šaukštas miltai
šiek tiek paprikų (malta)
šiek tiek druskos
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žuvį nusausinti ir pasūdyti. Lašinius sukapoti kubeliais.
Svogūną nulupti, susmulkinti ir 3 - 5 min. pakepinti su lašinukais, kol gražiai pagels. Grybus nuplauti (jei sūdyti, tai išmirkyti), pavirti 40 min.,o tada sudėti prie svogūnų ir 10 min. kepti. Keptuvę nukaisti, grybus pabarstyti malta paprika
2.
Nedideliame puode į sultinį įsukti miltus, užvirinti ir dvi minutes kaitinti. Tada praaušinti, dėti grietinę ir sumaišyti.
3.
Ugniai atsparų indą ištepti sviestu, sudėti žuvį, aplieti padažu ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros. Kepti 25 min.
Patiekalą pabarstyti smulkintais krapais ir tiekti su keptais grybais, virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Troškinta lydeka su grybais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Žuvį nusausinti ir pasūdyti. Lašinius sukapoti kubeliais.
    Svogūną nulupti, susmulkinti ir 3 - 5 min. pakepinti su lašinukais, kol gražiai pagels. Grybus nuplauti (jei sūdyti, tai išmirkyti), pavirti 40 min.,o tada sudėti prie svogūnų ir 10 min. kepti. Keptuvę nukaisti, grybus pabarstyti malta paprika

  2. Nedideliame puode į sultinį įsukti miltus, užvirinti ir dvi minutes kaitinti. Tada praaušinti, dėti grietinę ir sumaišyti.

  3. Ugniai atsparų indą ištepti sviestu, sudėti žuvį, aplieti padažu ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros. Kepti 25 min.
    Patiekalą pabarstyti smulkintais krapais ir tiekti su keptais grybais, virtomis bulvėmis.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų