Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Troškinti kalmarai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
3 vienetai svogūnų
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
800 gramų kalmarų (virti)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
200 mililitrų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiaudeliais supjaustykite virtus kalmarus. Juos pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite
miltuose. Apkepkite svieste iki kol igaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą,
kuriame trošškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogunus ir juos kepkite. Pakepintais svogunais užpilkite kalmarus. Ant virššaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Priešš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.

Troškinti kalmarai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šiaudeliais supjaustykite virtus kalmarus. Juos pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite
miltuose. Apkepkite svieste iki kol igaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą,
kuriame trošškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogunus ir juos kepkite. Pakepintais svogunais užpilkite kalmarus. Ant virššaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Priešš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.

Komentarai (5)


  • Gintaras 2013-01-08 14:08

    Negadinkite produktų ir negaiškite savo brangaus laiko.Geriau jau paprasta kiaušinienė su lašiniais,kuria po to teko kept :fuu:


  • Natalja 2012-11-23 20:40

    Sveiki gal zinot koki gera receptuka? :-) siulykit variantus aciu


  • Natalja 2012-11-23 20:38

    Sveiki gal kas zinot gera receptuka? Siulykit variantus :-)


  • stefa 2010-08-24 17:55

    kiek zinau kalmarus reikia truputi juos ypjauti smulkiai bet ne perpjauti visa o tada supjaustiti norimom formom ir troskinti ikaitintoje keptuveje ilgiausiai 5min.ne ilgiau nes istikruju kalmaras troskinasi tik 2.5min.o su 30min gali cipelinus su mesa virti o kalmaras tai ne kiaulena ji zuvis o zuvis labai greitai iskepa neskaitant kokio vezio


  • Birute 2010-03-16 12:11

    Ar ne per ilgai bus kaitinti kalmarus? Kiek darydavau, vis pervirdavau, todel budavo kaip 'guminiai'...


Daugiau receptų