Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Trupininis pyragas
AUTORIUS:
Virėja
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad tešla neliptų prie rankų)
1 arbatinis šaukštelis sodos
3 valgomieji šaukštai sviesto
0.5 stiklinės grietinės
šiek tiek uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpinkite sviestą. Tuomet jį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir nusodinta soda (užpilkite lašeliu acto).

Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešla gautųsi pakankamai minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.

Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį bent 1 val.

Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite pyrago viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o tuomet ant viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.

Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min

Trupininis pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ištirpinkite sviestą. Tuomet jį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir nusodinta soda (užpilkite lašeliu acto).

Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešla gautųsi pakankamai minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.

Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį bent 1 val.

Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite pyrago viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o tuomet ant viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.

Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min

Receptą atsiuntė Virėja

Komentarai (14)


  • Monika 2015-09-20 14:23

    isbandyta, skanu :)


  • komi 2015-02-06 16:51

    Labas, gal ir skanus jusu gamoniai, bet ingridientu matavimas "stiklinemis" tikrai nervina... gal nors stikliniu nuotraukas idekite.... nes pas mane jos 3 skirtingu dydziu... ar ne tiksliau butu jeigu rasytumete gramais... mililitrais...


  • Pffffffffffffffffff 2013-08-26 17:55

    Čia ne trupininis, o tarkuotas pyragas. Taip ir vadindavom "Tarkuotas". Trupininis gaminamas visai kitaip ir atrodo visai kitaip; trumpai tariant - absoliučiai ne toks.


  • Erika 2013-02-20 12:10

    Labai skanus pyragas gaunas iš nieko padaryti skanumyna


  • Erika 2013-02-20 12:09

    Labai skanus jau 3 kartus gaminau ir dabar gaminsiu...


  • Saule 2011-10-04 13:40

    Meginau kepti, tik tesla man neketejo net ir per 2 val laiko, taj nejo tarkuoti, taj plesiau rankom, gavosi ilgaj, bet visai nieko pyragas, dar gal kada iskepsiu tik uogienes raso truputi deti , as si karta desiu dvigubai daugiau nes labai jau susigeria i pyraga ir nesijaucia uogu skonio.


  • Saule 2011-09-29 11:58

    Atrodo skanei ir lengvai, eisiu tuoj pat pameginti...


  • asmuo megstantis pyragus 2011-09-22 19:40

    aa dar norejau pasakyt ar butina ji ten 1val saldiklija laikyt nes jai ne taij mokykloj tada gaminsiu :myliu: :ok: :stop:


  • asmuo megstantis pyragus 2011-09-22 19:38

    dar nedariau bet noreciau paragauti jai jau jus ji taijp giriate :-D ;-) :super:


  • smalize 2011-08-08 10:37

    meginsiu taip tai pirma karta kepsiu :-) ziuresiu kaip iseis :super2: o ar su vysniu uogiena skaniai iseina?


Daugiau receptų